Teknoloji Samsung Note 7 ile Kafaları Karıştırdı

Samsung Note 7 ile Kafaları Karıştırdı

12.09.2016 - 12:49 | Son Güncellenme:

Samsung ortaya çıkan batarya probleminden ötürü satılmış olan bütün Galaxy Note 7 modellerini potansiyel tehlikelerden dolayı geri çağırmıştı.

Samsung Note 7 ile Kafaları Karıştırdı

Samsung SDI bataryası ile satışa çıkan ve potansiyel olarak yanma tehlikesini taşıyan yaklaşık olarak 2.5 milyon adet Galaxy Note 7 olduğu biliniyor. Diğer taraftan ülkeden ülkeye değişen telefon değişim politikaları kafaları karıştırıyor.

Haberin Devamı
Farklı Politikalar

Amerika’da Galaxy Note 7 sipariş vermiş ve ücretini ödemiş kişiler kolay bir şekilde S7 ya da S7 Edge ile değiştirebiliyor. Bununla beraber 25 dolar değerinde hediye kartı veriliyor. Diğer ülkelerde ise yeni seri telefonların perakendecilere gelmesi bekleniyor.

LimboJr kullanıcı isimli bir Reddit kullanıcısı Koreli teknoloji devinin Eylül sonu itibariyle geri gönderilmeyen telefonları uzaktan kapatabileceğini belirtti. Bu demek oluyor ki yayınlanan geri verme prosedürünü izlemeyen kullanıcıların telefonları uzaktan kullanılmaz hale getirilecek. Donanım üreticilerinin uzaktan bu denli bir kontrol sahibi olması kullanıcıların güvenlik konusunda tartışmalarına yol açtı.