Teknoloji Samsung'dan iki yeni Gear VR gözlük

Samsung'dan iki yeni Gear VR gözlük

20.12.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

İlk sanal gerçeklik başlığıyla başarılı bir iş çıkartan Samsung'un iki yeni sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Samsungdan iki yeni Gear VR gözlük

Geçtiğimiz günlerde San Diego’da gerçekleşen Sanal Gerçeklik Zirvesi (Virtual Reality Summit)’nde konuşan Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Dr. Sung-Hoon Hong, firmanın iki yeni sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığını açıkladı. Samsung Gear VR 2'nin iki farklı sürümü olacağını söyleyen Hong, başlıkların kısa bir süre sonra tanıtılacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Dört arttırılmış gerçeklik düzeyinin (Level 1,2,3,4) bulunduğunu ifade eden Hong, son seviyede hologramların geçekten dokunulabilir göründüğünü belirtti. Level 1, 2D VR teknolojisi ile neredeyse aynı. Bu seviyede gerçek görüntüler üzerine bir ekleme yapılmıyor. Level 2’de 3D grafikler ve gerçek görüntüler kullanılacak. Level 3 ve Level 4'te ise kullanıcılar, Pokemon Go oynarken Pikachu'ya ulaşabilecek, hatta dokunabilecek.

Google Glass veya HoloLens'e benyeceği söylenen cihazın sanal gerçeklikteki seviyeyi daha fazla artıracağı belirtiliyor.