Teknoloji Samsung'un yeni bataryası mevcut li-on pillerden 5 kat daha hızlı şarj olabilecek

Samsung'un yeni bataryası mevcut li-on pillerden 5 kat daha hızlı şarj olabilecek

29.11.2017 - 14:18 | Son Güncellenme:

Samsung, akıllı telefon pillerine oldukça faydalı olabilecek bir patent aldı. Grafen pili adıyla Samsung Teknoloji Enstitüsü tarafından alınan patent, normal li-ion pillerden 5 kat daha hızlı şarj olacak.

Samsungun yeni bataryası mevcut li-on pillerden 5 kat daha hızlı şarj olabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, grafenin yer aldığı yeni bir pil patenti aldı. SAIT yani Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen buluş, hacimsel olarak çok yüksek enerji yoğunluğuna sahip ve mevcut eşdeğerlerinden yaklaşık yüzde 45 daha fazla dayanıyor. Bu da bir sonraki büyük atılım haline gelebilecek yeni piller getirebilir.

Hacimsel olarak yüksek enerji yoğunluğuna sahip olan bu yeni piller, li-ion pillere göre 5 kat daha hızlı dolacak. Böylece, 12 dakikada grafenli li-ion pil, bir saat içinde normal bir li-ion pil kadar tam şarj olabilecek.

Samsungun yeni bataryası mevcut li-on pillerden 5 kat daha hızlı şarj olabilecek

Bu grafen pilleri, gelecekteki telefonlar dışında özellikle elektrikli otomobiller için de kullanıalabilir. Çalışırken sıcaklığını 60 derece civarında tutmayı başaran bu yeni prototip pillerin Galaxy S9'da da kullanılabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Bir gün süper bataryalı cihazları ele alabileceğimizi biliyoruz ama şu an için cebimiz gelmeyecek. Fütüristik teknolojiyi ne zaman göreceğimiz belli değil.