Teknoloji Şirketiniz Neden Google+’da Yer Almalı!

Şirketiniz Neden Google+’da Yer Almalı!

10.10.2013 - 12:46 | Son Güncellenme:

Google+ oldukça tartışmalı bir platform olmaya devam ediyor. Bir kesim tarafından oldukça önü açık ve faydalı olarak kabul edilirken bir kesim tarafından da yeterli olmadığı ve düşünüldüğü kadar fayda sağlamadığı iddia ediliyor.

Şirketiniz Neden Google+’da Yer Almalı

Socialmediatoday'în yayımladığı son araştırmaya göre Google+ sosyal medya araçları arasında ikici sırada yer alıyor. Peki bu kadar popüler de neden çok kullanılmıyor derseniz, bunun sebebi bir çok siteye ve sosyal medya araştırmasına Google+’ın dahil edilmemesi.

Haberin Devamı

Socialmediatoday’in ortaya koyduğu verilere göre büyük şirketlerin yüzde 35’i Google+’ı aktif olarak kullanırken %77si Twitter ve %70i Facebook kullanıyor.

Eğer siz de şirketiniz ve/veya sosyal medya aktivitelerinizde Google4’ı kullanıp kullanmama konusunda kararsızlık yaşıyorsanız eminim ki bu yazıdan sonra hiç tereddüt etmeden kullanmaya başlayacaksınız.

Öncelikle arama motoru optimizasyonu açısından baktığınızda yani arama sonuçlarındaki sıralamanız ve sıralama puanınız göz önünde bulundurulduğunda Google+ doğrudan Google’a bağlı olduğu için sizin SEO puanlarınızda belirli miktarda bir artış sağlayacaktır.

Bir diğer konu ise Google+’da kullanacağınız #hashtagler. Google’ın yakın geçmişte yapmış olduğu algoritma değişimi ile artık kullanmış olduğunuz Google+ hashtaglerı Google aramalarında bulunabiliyor. Başka bir deyişle Google+ üzerinden yapacağınız #hashtagler çalıştığınız alanda yaptığınız işin Google aramalarında fark edilebilmenizi sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Son ve en önemli konulardan biri de geçen hafta gerçekleştirilen YouTube yorumlarının Google+ üzerinde bulunabilmesi. Tüm bunların yanında da sosyal medya aktivitelerinde kullanılan hedef kitle seçiminin Google+’da olmayışı sizleri çok daha geniş bir kitle ile buluşturacak ve büyüme hedeflerinize tahmin ettiğinizden çok daha fazla katlı sağlayacaktır.

Google+ hakkında daha bir çok konu bulunmakla birlikte zaman içerisinde konuya hakimiyetiniz ve faydalarını görebilmeniz artacaktır.