Apple Siyah noktaya dikkat! Yeni bir metin mesajı iPhone'ları çökertiyor

Siyah noktaya dikkat! Yeni bir metin mesajı iPhone'ları çökertiyor

10.05.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

Siyah nokta emojisi, Mesajlar uygulamasını çökerten ve iPhone'ları yavaşlatan en son "metin bombası" dizesinin merkezinde yer alıyor. Metinde görülen büyük siyah nokta, cihazdaki mesajlaşma uygulamasının çökmesine sebep oluyor.

Siyah noktaya dikkat Yeni bir metin mesajı iPhoneları çökertiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp kullanıcıları, geçtiğimiz günlerde 'siyah nokta' problemiyle karşı karşıya kalmışlardı. Bu metin mesajları boşluklar arasında gizli sembollere sahip. Bir WhatsApp kullanıcısı her iki iletinin bir parçasına dokunduğunda, gizli semboller genişliyor ve WhatsApp ile Android işletim sistemli telefon çöküyor. Aynı 'siyah nokta' şimdi de iPhone kullanıcılarının başına yakmaya başladı.

Tek yapılması gereken, birisinin iki metin dizesi göndermesi. Bu metinleri açanın cihazları donuyor ve yanıt veremiyor.

Saldırının nasıl gerçekleştirileceğini, telefonun nasıl kilitlendiğini ve nasıl kurtarılabileceği bir YouTube videosuyla gösterildi.

Metin dizeleri, iOS'un en son 11.3.1 sürümünü çalıştıran tüm iPhone'ların yanı sıra, eski 11.2'deki ve en son 11.4 beta sürümlerinde bulunan tüm iPhone'ları etkiliyor. MacOS, TVOS ve watchOS'ların hepsi aynı metin oluşturma motorunu kullandığından, Apple'ın tüm donanımları muhtemelen savunmasız.

Haberin Devamı

Siyah nokta emojisine karşı ne yapabilirsiniz?

Piyasaya sürüldüğünde bir sonraki halka yayınlanmış iOS sürümüne güncelleme yapın, çünkü Apple buna karşı önlem alacak. Apple konu hakkında henüz açıklama yapmadı.

iPhone'unuzdan bu metin dizisi donduysanız en iyi seçeneğiniz Mesajlar uygulamasını kapatıp yeniden açmak ve bu konuşmayı hemen silmek.