Teknoloji Sony Xperia X Performance Fiyatı Belli Oldu

Sony Xperia X Performance Fiyatı Belli Oldu

10.06.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Sony’nin yeni nesil amiral gemisi serisi Xperia X Performance fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı ile oldukça konuşuldu. Gelen bilgiler tüm soruların cevabını verir nitelikte.

Sony Xperia X Performance Fiyatı Belli Oldu

Sony, mobil pazarda bulunan telefonların kamera sensörlerini tek başına üreten bir firma haline çoktan dönüştü. OmniVision ve Toshiba son dönemde bu pazarda kendilerine yer bulmaya çalışsa da Sony, her geçen gün artan teknolojisi ile pazarı tek başına domine etmeye devam ediyor. Sony dünyann global pazarda satışa sunulan ilk Full HD‘li telefonu Xperia Z‘nin tanıtılması üzerinden tam 3 yıl geçti. 2013 yılında pazara sunulan Xperia Z oldukça başarılı oldu ve Japon firma ardı ardına amiral gemisini güncelledi. Geçtiğimiz yıl pazara sunduğu Xperia Z5 ve dünyanın ilk 4K ekranına sahip Xperia Z5 Premium ile kullanıcılarının karşısına çıkan firma Snapdragon 820‘li telefonların ortaya çıkmasıyla bir anda güncelliğini yitirdi. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı görüntülerse Sony‘nin 2018 yılına kadarki yol haritasını ortaya koyuyordu. Sony, artık Z serisinden vazgeçerek X Serisine adım atıyordu ve ilk ürünler de Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. Yeni seri Xperia X, Xperia XA veXperia X Performance modelleriyle zenginleştirilirken yeni telefonların geleceği de sızdırılan görsellerde ortaya çıktı. Bunları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Son dönemin en önemli sorusu ise sanırız Sony Xperia X Performance Fiyat.

Haberin Devamı

Akıllı telefonların fiyatları her geçen gün artıyor ve amiral gemisi modellere ulaşmakta gittikçe zorlanıyor. Xperia X için İngiltere fiyatı onaylandı. 545 pound olarak açıklanan fiyatın ülkemizdeki yansıması ise büyük bir merak konusu. Bugünkü kura göre hesaplandığın vergisiz ham fiyatıın 2249 TL olduğunu görüyoruz. Buna eklenecek vergiler ile Xperia X Performance‘ın rakipleri Samsung Galaxy S7 ve LG G5 ile aynı seviyeden yani en iyi ihtimalle 2799 TL seviyelerinden giriş yapacağını düşünüyoruz; aslında tam doğrusu umuyoruz…