Teknoloji Steve Jobs’dan 5 Kitap Tavsiyesi

Steve Jobs’dan 5 Kitap Tavsiyesi

25.06.2015 - 10:09 | Son Güncellenme:

Hayatının sonlanmasından sonra anlaşılana göre Jobs öldükten sonra ki hayata açık fikirlilikle yaklaşıyordu. Zamansız ölümünün ardından bir budist tarikatı Jobs’un eski ofisinin üzerinde hava asılı duran camdan bir sarayda kutsal-savaşçı...

Steve Jobs’dan 5 Kitap Tavsiyesi

Hayatının sonlanmasından sonra anlaşılana göre Jobs öldükten sonra ki hayata açık fikirlilikle yaklaşıyordu. Zamansız ölümünün ardından bir budist tarikatı Jobs’un eski ofisinin üzerinde hava asılı duran camdan bir sarayda kutsal-savaşçı ve filozof olarak reenkarne olduğunu belirtti. Bu eğer doğruysa Jobs’un Tim Cook’un iWatch tanıtımından önce Hayır! Hayır! Hayııır! diye bağırması için yeterli zamanı vardı. Jobs her zaman sevdiği kitapların insanlar tarafından neden daha çok okunmadığı merak ediyordu. Bill Gates’in listesine bakınca Steve Jobs’ın listesi dünyayı ya da kendimizi değiştirmek için bireysel olarak üstesinden gelmemiz gereken bir dolu engel karşısında yapmamız gerekenleri öğütlüyor. 1. 1984, Yazar George Orwell Bir adamın çevresindeki insanları düşünceleri ve bununla beraber davranışlarını kontrol etmek için harcadığı çaresiz çabaları anlatıyor. Macintosh’un duyurulduğu Super Bowl reklamı 1984’ten esinlenilmişti. 2. Atlas Silkindi, Yazar Ayn Rayd Bilim adamlarının, zengin ve akıllı iş adamları kaybolmaktadır. Onun yerini kendilerini Bilim Kurulu diye adlandıran eski kafalı insanlar yer almıştır. Politika ve meclis gücünü arkasına almış bu insanlara karşı koyan dürüst insanlar vardır.

Haberin Devamı

Steve Jobs’ın izlediği son filmlerden bir tanesi kritik bir biçimde eleştirilen Atlas Silkindi 1. Bölüm’dü. 3. Bir Yogi’nin Otobiyografisi, Yazar Paramahansa Yogananda Yazar hayat tecrübelerini, sıradan ve mucizevi olayların arkasında yatan kanunları açıklamaya çalışıyor. Steve Jobs’un kişisel iPad 2’sin de bulunan tek e-kitap buydu. 4. Be Here Now, Yazar Baba Ramm Dass Yazarın yoga ile beraber yaşadığı ruhsal gelişimleri konu alıyor. Steve Jobs bu kitabın kendisinde halüsinojik uyuşturucu olanvLSD gibi bir etki bıraktığını düşünüyordu. 5. Cutting Through Spiritual Materialism, Yazar Chogyam Trungpa Ruhsal dinginliği bulmanın kendiliğinden gelen bir özgürlük yerine kişisel bir gelişim olduğunu savunuyor. Belki kitabın savunduğu reenkarnasyon inancı Jobs’ın reenkarna olduğu söylentilerinde bir kıvılcım yaratmıştır.