Teknoloji Tesla'nın otopilot sistemi çalındı mı?

Tesla'nın otopilot sistemi çalındı mı?

28.01.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:

Tesla, otopilot sisteminin geliştirme müdürlüğü görevini yürüten direktörü, otonom sürüş teknolojisiyle ilgili gizli bilgileri çaldığı ve suçunu örtbas etmek için kanıtları yok ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Teslanın otopilot sistemi çalındı mı

Tesla, otopilot sisteminin geliştirme müdürlüğü görevini yürüten Sterling Anderson‘ı ve Google’ın eski sürücüsüz otomobil proje sorumlusu Chris Urmson ile birlikte şirket sırlarını ve otopilot sistemiyle ilgili bilgileri çaldığı iddiasıyla ikiliyi mahkeme verdi. Anderson ve Urmson’un, Tesla’da aktif görev yaptığı dönemde şirketin bilgisayar ve diğer gereçlerini kullanarak verileri Tesla hard disklerinden çaldığı iddia ediliyor. Ayrıca Anderson’un sözleşmesine aykırı biçimde Tesla çalışanlarını ayartarak "Aurora" isimli yeni bir sürücüsüz otomobil girişimi başlatmak istediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Tesla, Anderson’un diğer Tesla çalışanlarını da kendi şirketine almak için girişimlerde bulunduğunu iddia ediyor. Firma, Anderson ile yollarını ayırdığı gün bile Anderson ve Urmson’un çalışan avlamaya çalıştığını öne sürüyor. Tesla, bunun Anderson ile yapılan çalışan talebi anlaşmasına aykırı olduğunu savunuyor.

Anderson’un görev süreci boyunca milyar dolarlar bilgileri gerçekten dışarıya sızdırıp sızdırmadığı ise merak ediliyor.