Teknoloji Transistör Dünyası 5 Yıl Sonra Duracak

Transistör Dünyası 5 Yıl Sonra Duracak

25.07.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

Katılırsınız ya da katılmazsınız ama Moore kanunu şimdiye kadar işe yaradı ama bu transistör teknolojisi sayesinde gerçekleşti.

Transistör Dünyası 5 Yıl Sonra Duracak

Günümüzde işlemciler her geçen yıl daha düşük nanometrelerde daha güçlü bir şekilde üretilebiliyorsa bu işlemci üreticilerinin transistör teknolojisini getirdiği nokta sayesinde gerçekleşiyor. Ancak artık bu yolda sona varıyoruz gibi gözüküyor.

Haberin Devamı
Önemli Açıklamalar

Aralarında IBM ve Intel gibi devlerinde bulunduğu Semiconductor Industry Association tarafından yapılan yol haritasına göre 2021’den sonra transistörlerin daha fazla küçültülemeyeceğini ön görüyor. Basitçe konuşmak gerekirse boyutları küçültmek bu noktadan sonra finansal olarak pratik olmayacak ve şirketler maliyeti daha fazla düşüremeyecek. Tabii ki bunun alternatifi de düşünüldü.

Artık fiziksel boyut olarak herhangi bir küçülmeden söz edilemeyeceği için üreticiler yerden daha iyi tasarruf sağlamak için üç boyutlu çip teknolojisine yönelecek. Bir kaç büyük şirket bu maliyetleri karşılayabilecek büyüklükte. Intel, AMD’nin eski üretim kanadı olan GlobalFoundries, Samsung ve TSMC geriye kalan büyük üreticilerden bazıları.