Teknoloji Twitter’a Google ve Apple kimlikleri kullanarak giriş yapılabilecek

Twitter’a Google ve Apple kimlikleri kullanarak giriş yapılabilecek

03.08.2021 - 12:33 | Son Güncellenme:

Twitter yeni bir özellik kazanıyor. Şimdiye kadar Twitter, yeni kullanıcıların yeni bir hesap açmak için form doldurmasını istiyordu.  Öte yandan herhangi bir üçüncü taraf oturum açma seçeneğini de desteklemiyordu. Twitter bunu değiştirmek için çalışmalara başladı.

Twitter’a Google ve Apple kimlikleri kullanarak giriş yapılabilecek

Sosyal ağ artık Google ve Apple kimliği üzerinden oturum açmaya veya kaydolmaya izin veriyor. Google kimliği ile uygulamaya hem mobil hem de web tarafından giriş yapılabiliyor. Apple kullanıcıları ise şimdilik yalnızca iOS cihazlarda bunu kullanabilecek. Web desteğinin ise yakında sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

BİR SÜREDİR TEST EDİLİYORDU

Twitter, bir süredir bu işlevi uygulamanın beta sürümünde test ediyordu. Yeni yapılan bir duyuru ile resmen kullanıcıların kullanımına açılan özellik, ilk kez kayıt olan kişileri kapsıyor. Doğum günü tarihi belirtilmesi gerekiyor ve bir kullanıcı ismi seçilmesi isteniyor. E-posta adresi aynı olan kullanıcılar mevcut hesaplarını Google veya Apple kimliği ile bağlayabiliyor.

Bu yılın başlarında Twitter, kullanıcı büyümesinin 2021'de geçen yıla göre yavaşlayacağını beklediğini duyurmuştu. Bu nedenle, üçüncü taraf kayıt seçeneklerini kullanıma sunmak, bu sayıları artırmaya yönelik küçük bir adım olabilir.