Teknoloji Txt Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Txt Dosyası Ne İçin Kullanılır?

Txt Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Txt Dosyası Ne İçin Kullanılır?

12.12.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda kullanılmakta olan dosyaların her birinin farklı isimlerinin olduğunu söylemek mümkündür. TXT dosyaları da bilgisayarda en fazla karşılaşılmakta olan dosyalardan birisi olarak bilinmektedir. TXT dosyası nedir, nasıl açılır? Txt dosyası ne için kullanılır? TXT dosyası ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Txt Dosyası Nedir, Nasıl Açılır Txt Dosyası Ne İçin Kullanılır


TXT dosyaları bilgisayarda karşınıza çıkabilecek dosyalardan birisi olarak bilinmektedir. TXT bir dosya uzantısı olarak ifade edilebilir. TXT biçiminde kaydedilen düz metin belgelerinin TXT formatında açıldığını söylemek de mümkündür. TXT formatına sahip olan dosyalar yazı dosyalarıdır.

TXT Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

TXT dosyaları bilgisayarda sıklıkla karşılaşılmakta olan dosyalardan birisi olarak bilinmektedir. TXT dosyaları bir dosya biçimi türü olarak ifade edilebilir. TXT dosya uzantısını gördüğünüz zaman bir metin dosyası olduğunu anlayabilirsiniz. TXT uzantılarının birçok işletim sistemi içerisinde kullanılabildiğini söylemek de mümkündür.

TXT dosyalarının açılması için uygun uzantılı programların tercih edilmesi gerekmektedir. TXT dosyalarını açmak için genel olarak Microsoft Office programlarının kullanıldığı söylenebilir. Uygun programın indirilerek TXT dosyasının çalıştırılması gerektiği ifade edilebilir.

TXT Dosyası Ne İçin Kullanılır?

TXT dosyalarının metin düzenlemek ve TXT dosyalarını açmak için kullanıldığını söylemek mümkündür. TXT dosyaları metin belgelerini hazırlamak ve açmak için kullanılmakta olan dosyalardır. TXT uzantılı dosyaların açılması için ise genellikle not defteri veya Microsoft Office programlarının kullanılması tercih edilmektedir. Yazı dosyalarının açılması için Microsoft Word programı kullanılabilmektedir.