Teknoloji WhatsApp v2.18 beta, Android 8.0 Oreo'ya iki yeni özellik getiriyor

WhatsApp v2.18 beta, Android 8.0 Oreo'ya iki yeni özellik getiriyor

22.01.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

WhatsApp'ın Android 8.0 Oreo cihazlarında çalışan Android uygulaması için yeni bildirim kanallarını test ettiği bildirildi. Bildirim Sesleri veya Message Notifications adlı özellik, Android Oreo 8.0 için çıkartılan WhatsApp v2.18 beta ile kullanıma sundu.

WhatsApp v2.18 beta, Android 8.0 Oreoya iki yeni özellik getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

WhatsApp'ın Android 8.0 Oreo cihazlarında çalışan Android uygulaması için yeni bildirim kanallarını test ettiği bildirildi. Bildirim Kanalları özelliği, bildirimleri aynı uygulamaya ait olsalar bile uyarlamanıza izin veren Android 8.0 Oreo'da tanıtıldı. Farklı bildirimlerin cihazınızdaki görünüm, ses, titreşim şeklini seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

WhatsApp v2.18 beta, Android 8.0 Oreoya iki yeni özellik getiriyor

WhatsApp Bildirim Sesleri özelliği, mesaj, sohbet geçmişi yedekleme, hata bildirimleri, medya oynatma, medya gönderme gibi alanlarda özelleştirme seçeneği sunuyor. Bildirim Sesleri sekmesinden bu ayarların her birini ayrı ayrı kontrol edebilir ve istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz

Bildirime basılı tutarak tek bir bildirimi tümüyle devre dışı bırakabilir veya denetleyebilirsiniz. Ardından tümünü orada görüp devre dışı bırakabilirsiniz. Tamamen devre dışı bırakmak istemiyorsanız, önceliğini, Tüm Kategoriler'e dokunarak değiştirebilirsiniz. Bu, sizi ne yapmak istediğinizi seçebileceğiniz ayarlara götürür.

WhatsApp v2.18 beta, Android 8.0 Oreoya iki yeni özellik getiriyor

Son WhatsApp güncellemesinin bir diğer önemli eklemesinde, sesli aramadan görüntülü görüşme seçeneğine geçiş yapma özelliği var. Böylece, görüntülü sohbet için sesli aramayı kapatmadan tek tuşla videolu görüşmeye geçiş yapabilirsiniz. Bir sesli arama sırasında video düğmesine dokunduğunuzda, bir istek gönderiliyor. Bunu kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

Haberin Devamı

WhatsApp'ın beta test kullanıcısıysanız, bu özellikleri V2.18.18 beta sürümüyle Google Play Store üzerinden kolayca alabilirsiniz. İsterseniz APK'sını internetten manuel olarak da indirebilirsiniz.