Teknoloji Whatsapp'ta kaybolan mesajlar kalıcı hale geliyor! Uzmanlar uyardı

Whatsapp'ta kaybolan mesajlar kalıcı hale geliyor! Uzmanlar uyardı

10.12.2021 - 15:48 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde en fazla kullanılan mesajlaşma platformu Whatsapp'ta yeni bir güncelleştirme geliyor. En büyük rakibi Signal’de yer alan kaybolan mesaj özelliğini Whatsapp da kalıcı hale getirecek.

Whatsappta kaybolan mesajlar kalıcı hale geliyor Uzmanlar uyardı

Whatsapp tarafından gerçekleştirilecek güncellemeye göre sohbetlerde atılan mesajlar 24 saat içerisinde otomatik olarak silinecek.

Haberin Devamı

WhatsApp geçen yıl rakibi Signal benzeri bir adım atarak, kaybolan mesajlar özelliği getirmişti. Son güncelleme ile tek bir yerden bütün mesajlaşmayı belirli bir sürenin ardından sildirmek mümkün olacak.

WhatsApp ayrıca 7 gün kuralını da değiştiriyor. Geçen sene başlayan uygulamada mesajlar 7 gün sonra kayboluyordu. Artık mesajların ne zaman kaybolacağına dair süreyi kullanıcılar belirleyecek. WhatsApp halen bu konuda Signal'in gerisinde. Signal birçok seçenek sunarken WhatsApp 24 saat, 7 gün ve 90 gün seçeneklerini getirdi.

UZMANLAR UYARDI

Whatsapp’ın bu kararı Çocuk Hakları Derneği’nin tepkisini çekti. Siber güvenlik uzmanları dikkat edilmesi gereken konuların başında siber zorbalığın çocuklara yönelik olan kısmına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Uzmanlardan yapılan uyarıya göre, bu özelliğin çocuklar tarafından kullanılmaması gerekiyor. Ses sağlanan opsiyonlarının kapalı tutulması çok önemli.

Whatsapp’a gelecek yeni özellikle birlikte tacizcinin attığı mesajların 24 saat içerisinde silinebiliyor olması tedirginlik yaratıyor.