Teknoloji WhatsApp'tan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine neden olabilir

WhatsApp'tan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine neden olabilir

07.05.2018 - 12:05 | Son Güncellenme:

WhatsApp'tan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine ve daha sonra telefonun çökmesinen neden oluyor. Bu tarz gizli kodlar uygulamada sonsuz döngüye sebep oluyor. Apple daha önce iOS 11.2.6 güncellemesiyle iPhone'ların çökmesine sebebiyet veren kritik güvenlik açığını ortadan kaldırmıştı.

WhatsApptan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine neden olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp'tan gönderilen birkaç metin mesajı, mesajlaşma uygulamasını, hatta Android telefonunuzun çökmesine neden olabilir. Bu metin mesajları boşluklar arasında gizli sembollere sahip. Bir WhatsApp kullanıcısı her iki iletinin bir parçasına dokunduğunda, gizli semboller genişliyor ve WhatsApp ile Android işletim sistemli telefon çöküyor.

WhatsApptan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine neden olabilir

Mesajlar oldukça basit metinler sahip. Mesajın bir parçası olan siyah noktaya dokunursanız tam olarak ne olduğunu görüyorsuznu. "Bu siyah noktaya dokunduğunuzda, WhatsApp'ınız kapanacak" diyor. Daha sonra mesajın içerisinde yer alan sembole tıklanması isteniyor. Kullanıcı bu sembole tıklarsa bir anda -&rlm:- kodunun tekrar tekrar çalıştığı görülüyor ve uygulama çöküyor.

Haberin Devamı

Diyelim ki İngilizce yazıyorsunuz, bu soldan sağa gidiyor. İbranice ise sağdan sola gidiyor. Sonuç olarak hata dil ayırt etmiyor. Sembole tıklandığında her şey olup bitiyor.

WhatsApptan gönderilen bir metin, Android cihazınızın kilitlenmesine neden olabilir

WhatsApp bu konu hakkında güncelleme çıkartana kadar başka bir mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. WhatsApp'ı kullanacaksınız da bu mesaja dikkat edin.

Geçtiğimiz günlerde iOS 11’de yeni bir hata keşfedilmişti. Teluguca dilinde bulunan özel bir karakterin cihazlara gönderilmesi, iPhone'ların çökmesine ve iOS’teki Mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine neden oluyordu. Apple, iOS 11.2.6 güncellemesiyle iPhone'ların çökmesine sebebiyet veren kritik güvenlik açığını ortadan kaldırmıştı.