Teknoloji Wi-Fi'dan 100 kat daha hızlı internet geliyor

Wi-Fi'dan 100 kat daha hızlı internet geliyor

14.08.2017 - 17:07 | Son Güncellenme:

ABD'de bulunan Brown Üniversitesi'nin mühendislik fakültesi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda günümüzdeki mobil ağlardan 100 kat daha fazla hıza ulaşıldı. Ekip, saniyede 50 gigabyte hıza ulaştı.

Wi-Fidan 100 kat daha hızlı internet geliyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Brown Üniversitesi bilim adamları, geleneksel mikrodalga yerine TeraHertz ile video sinyali göndererek 50 gigabyte hıza ulaştıklarını açıkladı. Araştırma bulgularının tüm internet alışkanlıklarını kökünden değiştirebileceğine inanılıyor.

Yüksek frekanslı radyasyon olan Terahertz dalgaları, verilerin saniyede 50 gigabitte yol almasına izin veriyor. Bu, kablosuz ağların en fazla 500 megabyte ulaştığı bugünkü hızda yaklaşık 100 kat daha hızlı aktarım hızları sunuyor.

Şu an için ses ve data için sinyalleri mikrodalgalar aracılığıyla kablosuz bir şekilde iletiliyor fakat yoğun veri akışının olduğu zamanlarda kapasite zorlanarak hızda yavaşlama meydana gelebiliyor. Bilim insanları yeni bant genişliği bulmak için böyle bir araştırma yaptıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bu, terahertz dalgalarının, tek bir kanal aracılığıyla birden çok sinyal göndermek için kullanıldığı ilk sefer. Buna "multipleksleme" adı veriliyor.

Genel kullanım için frekans bantları tahsis etmeden terahertz teknolojilerinin hala bir süre uzakta olduğu söyleniyor.