Teknoloji Yeni Apple Watch, iPhone'lardan bağımsız çalışabilecek

Yeni Apple Watch, iPhone'lardan bağımsız çalışabilecek

07.08.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

Yeni Apple Watch modeliyle iPhone'a olan bağımlılık ortadan kalkabilir. Yeni Apple Watch'un mobil internet bağlantısı özelliğiyle gelmesi bekleniyor.

Yeni Apple Watch, iPhonelardan bağımsız çalışabilecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Cupertinolu merkezli şirketin yeni Apple Watch'a LTE desteği ekleyerek iPhone'a olan gereksinimi ortadan kaldıracağı söyleniyor. Bloomberg’in yayınladığı rapora göre Apple’ın yeni saat modelinde Intel’in LTE çipini kullanacağı iddia ediliyor. Ayrıca raporda Apple’ın yeni saatin tasarımında değişikliğe gideceği belirtiliyor. Ancak yeni tasarımın nasıl olacağı henüz belli değil.

LTE sayesinde Apple Music, sosyal medya uygulamaları ve diğer internet gereksinimi olan uygulamalar, iPhone'a gerek kalmadan direkt yeni Apple Watch üzerinden kullanılabilecek. Hücresel Bağlantı sayesinde kullanıcılar, mesaj gönderme, Wi-Fi veya yakında bir iPhone’a gereksinim duymadan telefon görüşmeleri yapabilecek.

Apple, iPad’lerde yaptığı gibi LTE’li ve LTE’siz olarak iki farklı Apple Watch modeli satabilir. Hal böyle olunca iki cihaz arasındaki şarj farkının ne olacağı merak ediliyor.

Haberin Devamı

Araştırma firması Strategy Analytics’in raporuna göre ise Apple, yılın son çeyreğinde 2.8 milyon adet Apple Watch sevkiyatı yaptı.

Yeni Apple Watch'un Eylül ayında yeni iPhone’larla birlikte tanıtılması bekleniyor.