Oyun Dunyasi Yeni Batman Oyunu Tam Bir Felaket!

Yeni Batman Oyunu Tam Bir Felaket!

24.06.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:

Bilgisayar oyuncuları, Rocksteady tarafından geliştirilen Batman: Arkham Knight‘a (B:AK) bugün kavuştu. Ancak görülen o ki oyun, ciddi performans kayıpları yaşıyor. B:AK’ın Steam’de oyuncular tarafından yerden yere vurulmuş durumda: 2000’den fazla kullanıcı incelemesi bulunan oyun için sadece %33’lük oranda olumlu yorumvar ki, bu hayli kötü bir rakam. Arkham Knight için genel olarak belirtilen problem ise kare atlama sorunu. Bunun yanı sıra […]

Yeni Batman Oyunu Tam Bir Felaket

Bilgisayar oyuncuları, Rocksteady tarafından geliştirilen Batman: Arkham Knight‘a (B:AK) bugün kavuştu. Ancak görülen o ki oyun, ciddi performans kayıpları yaşıyor. B:AK’ın Steam’de oyuncular tarafından yerden yere vurulmuş durumda: 2000’den fazla kullanıcı incelemesi bulunan oyun için sadece %33’lük oranda olumlu yorumvar ki, bu hayli kötü bir rakam.

Arkham Knight için genel olarak belirtilen problem ise kare atlama sorunu. Bunun yanı sıra oyunun 30 FPS’de olması da, pek çok kullanıcının canını sıkmış haliyle. Ancak iyi haber, bu durumun değiştirilebiliyor oluşu. Bunu yapmak için B:AK’ın kurulu olduğu hedefe gitmemiz ve\BmGame\Config\BmSystemSettings.ini” dosyasına ulaşıp gerekli düzenlemeleri yapmamız yeterli. (Bu dosyayı notepad ile açarak config dosyası içerisinde Max_FPS=30 ayarını bulup Max_FPS=9999olarak değiştirdiğimiz zaman saniyede 30 kare sınırından kurtulmuş oluyoruz.)

Tamam bu sorunu hallettik… Ancak yukarıda bahsettiğimiz düşük performans ve kare atlama problemi, en performanslı NVIDIA ve AMD GPU’larında bile var görüldüğü üzere. Belki sizin de derdinize deva olur diye belirtelim: Potansiyel performans arttırma yöntemlerinden bir tanesi, kimi oyunculara göre oyunu SSD‘ye kurmak. Bu şekilde, oyundan daha yüksek performans alındığı belirtiliyor.

Oyuncuların sinirini bozan bir diğer şey de, geçilemeyen açılış ekranı. Neyse ki Steam kütüphanenizden oyunun çalıştırma seçeneklerine-nologo komutu ekleyerek bunun da üstesinden gelebiliyoruz.