Teknoloji Haberleri Yeni bilişim çözümleri!

Yeni bilişim çözümleri!

17.04.2012 - 16:08 | Son Güncellenme:

MedNautilus, yeni bulut çözümlerini Türkiye’deki kurumsal müşterilerine sunuyor

Yeni bilişim çözümleri

Telecom Italia Sparkle Group bünyesinde, Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren MedNautilus, esnek ve ölçeklenebilir yeni bir IaaS Bulut Çözüm ailesi geliştirdi. Telecom Italia Sparkle CEO'su Riccardo Delleani, bu yatırımın Türkiye'deki kurumların sürekli artan düşük maliyetli ve güvenilir yönetilen BT hizmetleri ihtiyacına cevap verdiğini belirtti. MedNautilus Türkiye Genel Müdürü Cem Doğrusöz, “2015 yılına kadar Türkiye'deki bulut bilişim pazarının yaklaşık yüzde 25'ini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın lider bulut bilişim altyapı ve hizmet sağlayıcısı Telecom Italia Group'un uzmanlığıyla MedNautilus, Türkiye'deki kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geleneksel Sunucu Barındırma’dan (Co-Location) başlayıp, Sunucu Kiralama (Physical Hosting) ve Sanallaştırma (Virtual Hosting) servislerine uzanan geliştirilmiş ‘Bulut Çözümleri’ni sunuyor.

Telecom Italia Sparkle CEO’su (İcra Kurulu Başkanı) Riccardo Delleani, Türkiye'deki kurumsal pazarın sürekli artan düşük maliyetli ve güvenilir yönetilen BT hizmetleri ihtiyacına cevap veren esnek ve ölçeklenebilir yeni IaaS Bulut Çözümleri ailesi hakkında bilgi verdi:
Riccardo Delleani “Önümüzdeki iki yıl içerisinde kurumlar için temel öncelikler, maliyet tasarrufları, veri merkezi konsolidasyonu ve enerji verimliliği olmaya devam edecek. Bu senaryoya göre sanallaştırma servisleri, KOBİ’leri hedefleyen uygulamaların ve pazarlama faaliyetlerinin artışı, içerik ve web hosting servislerinde talebin büyümesi ve müşterilerin sermayeden işletme maliyetlerine yönelme isteğine cevap veren potansiyel bir büyüme alanı” dedi.

Haberin Devamı

MedNautilus Türkiye Genel Müdürü Cem Doğrusöz, yeni Bulut Çözümleri konusunda, Türkiye pazarındaki mevcut müşterilerden alınan geri bildirimlerin olumlu olduğunu söyledi ve “2015 yılına kadar Türkiye'deki bulut bilişim pazarının yaklaşık yüzde 25'ini hedeflediklerini” belirtti.

IaaS'tan PaaS ve SaaS çözümlerine: Bir iş ortağı ekosistemi

MedNautilus'un Türkiye'deki gelişme stratejisi; cazip iş fırsatlarıyla bağımsız yazılım firmalarını, katma değer sağlayan BT firmaları, sistem entegratörlerini, geliştiricileri ve ayrıca niş uygulama çözümü sağlayıcılarını bir araya getiren bir ekosistemin oluşturulmasına dayandırılıyor. "İş ortaklarımız işlerini büyütürken, bizim de Bulut Bilişim’deki pazar payımız artacak” diyen Cem Doğrusöz sözlerine şöyle devam etti:

“Partner programımız sayesinde, müşterilerin ihtiyaçlarına kısa sürede yanıt verebilmeleri için bütün gerekli bilgileri iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Bu da sistemdeki bütün tarafların kazançlı çıkmasını sağlıyor. MedNautilus, Türkiye'deki kurumsal segmentin faydalanması için iş ortaklığı ekosistemi aracılığıyla olduğu gibi, servislerini PaaS ile SaaS çözümleriyle zenginleştirmeye de çok önem veriyor. MedNautilus olarak Veri Merkezi servislerinde tedarikçiden bağımsız yaklaşımımız sayesinde, iş ortaklarımızın uygulamalarını uyum sorunu yaşamadan host edebiliyoruz.”

Haberin Devamı

Riccardo Delleani ayrıca MedNautilus'un Türkiye BT ve telekom pazarına neden yatırım yaptığını şu sözlerle açıkladı: “Türkiye, doğu ve batı arasında bir köprü ve Avrupa'yı Asya'daki yoğun talebe götüren temel bir telekomünikasyon merkezi. İstanbul ise bölgede bulut ihtiyacı olan kurumları çeken, temel bir finans merkezi haline geliyor. TI Sparkle Group'un bir parçası olarak MedNautilus, geçmişte zaten Türkiye'deki ulaşım ve veri merkezi altyapısıyla ilgili yatırımlarda bulunmuştu. ‘Bulut’a yapılan bu ek yatırım, kurumsal müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri zenginleştirmemize, farklılaştırmamıza ve mevcut varlığımızı güçlendirerek yeni pazar segmentlerine yönelmemize yardımcı oluyor.”