Teknoloji Yürürken Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

Yürürken Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

23.06.2015 - 16:22 | Son Güncellenme:

Hayatımızı henüz yapay zeka seviyesine tam anlamıyla erişmeden ele geçiren akıllı cihazlarımızla çoğumuzun başı dertte, Çin'de yaşanan olay ise bunun en net kanıtlarından birisi. Hızından ve çekiminden etkilenip sürekli yeni...

Yürürken Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

Hayatımızı henüz yapay zeka seviyesine tam anlamıyla erişmeden ele geçiren akıllı cihazlarımızla çoğumuzun başı dertte, Çin'de yaşanan olay ise bunun en net kanıtlarından birisi. Hızından ve çekiminden etkilenip sürekli yeni maceralar yaşayan insanları duyuyoruz. iOS mu Android mi diyerek birbirini hastanelik eden insanlar artık hayatımızda ve oldukça normaller. [caption id="attachment_65992" align="alignnone" width="333"] Telefon bağımlılığı can yaktı.[/caption] Bugün gelen haber ise Çin'in Mianyang bölgesinden geldi. Yolda yürüken mesajlaşan genç kız yoldaki duran mazgala takıldı ve bacağı mazgaldan içeri girdi. Telefon bağımlılığı yüzünden pldukça komik bir hikaye gibi duran olay ne yazık ki değil o kadar da komik değil.

Haberin Devamı

Telefon bağımlılığı olan genç kızın kurtuluşu tutsaklığı kadar kolay olmadı. Çin'in bazı bölgelerinde bu tür durumlar için alınmış önlemler var. Telefonla konuşan ya da telefon ekranına bakmadan duramayan insanlar için tıpkı engelli vatandaşlara yapıldığı gibi özel yollar yapan Çin'in, Mianyang bölgesinde yaşayan bu genç kız muhtemelen bu girişimden nasibini alamamış ve bir miktar acı çekmiş. İnsanların telefonları yüzünden düştüğü bu tür durumlar mı daha garip yoksa bir hükümetin bunun için önlem almayı düşünecek boyuta gelmiş sorunları mı belki de kendimize sormamız gereken budur.