The OthersHukuk’un ünlü mezunları

Hukuk’un ünlü mezunları

10.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hukuk’un ünlü mezunları

Hukuk’un ünlü mezunları


Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Güneri Cıvaoğlu, Nami Çağan, Nuh Mete Yüksel, Nazmi Şarvan 30 yıl sonra buluştular


Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 1968 - 1969 mezunları 30 yıl sonra bir araya geldi.
Aralarında Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Cıvaoğlu, Maliye Bakanı Nami Çağan, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, DGM eski Savcısı Nazmi Şarvan gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin de bulunduğu 1969 mezunları, 30 yıl önce buluştukları Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kantininde bir kez daha buluştu.
Kantinde yenilen yemeğin ardından sınıfa geçen mezunlar, 1969'daki hocalarından ders dinledi.
30 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıkları gözlenen mezunlar, dersin ardından da fakülte bahçesinde oturarak hasret giderdi. Mezunlara Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Aslan da eşlik ederken öğrenciler, 1969 mezunlarını ilgiyle izledi.
Akşam da Gölbaşı Vilayet Evi'nde bir araya gelen mezunlar, kokteylin ve yemeğin ardından, buluşmaları gelenekselleştirmek, 30 yıl sonra yeniden buluşarak 60. yıllarını kutlamak dileğiyle ayrıldılar.

"Önümüzde 50 yıl yok"

Herhangi bir dernek çatısı altında toplanmamış olmalarına ve aradan 30 yıl geçmesine karşın dönem arkadaşlarından büyük bir bölümünün, halen birbirleriyle görüştüklerini ifade eden tertip komitesi üyesi Avukat Necmi Kuzucu arkadaşlarına, "Arkadaşlığımızın temeli 34 yıla dayanıyor. Hepimiz 50 yaşımızı geride bıraktık. Önümüzde 50 yıl daha yok. 30 yıl ise şüpheli. Bunun için anılarımızı tazelemek, aramızdan ayrılanları anmak istiyoruz" davetiyesiyle çağrıda bulunduklarını belirtti.



KEŞFETYENİ
Tanışma hikayesini ilk kez anlattı! İtirafı herkesi şaşırttı
Tanışma hikayesini ilk kez anlattı! İtirafı herkesi şaşırttı

Cadde | 23.05.2025 - 07:13

Son dönemin en popüler oyuncularından biri olan Sıla Türkoğlu, iş insanı sevgilisi Ata Ayyıldız ile tanışma hikâyesini ilk kez anlattı.

Yazarlar