The Others Ruaf Denktaş'ın anıt mezarı yapılıyor

Ruaf Denktaş'ın anıt mezarı yapılıyor

10.05.2016 - 23:15 | Son Güncellenme:

Serdar Denktaş, Kurucu CumhurbaşkanıDenktaş’ın Anıt Mezarı’nın planının maliyetleri ile birlikte ellerine ulaştığını ve bu sene içerisinde yarışmada ikinci gelen anıtın yapılması çalışmasına başlanacağını müjdeledi.

Ruaf Denktaşın anıt mezarı yapılıyor

Ruaf Denktaşın anıt mezarı yapılıyor

MİLLİYET LEFKOŞA
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Ertan Ersan, ”Kıbrıs Türk halkının Atatürk’ten sonra ikinci Atası Rauf Raif Denktaş’tır” diyerek , beşinci ölüm yıldönümü olmasına rağmen hala KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a yapılması planlanan anıt mezarın hayata geçememiş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Yurtdışı temaslarında da ‘Anıt Mezar’ konusunun gündeme geldiğine dikkati çeken Ersan; “bu konuda bazen cevap bulup söylüyoruz ancak çoğu zaman da ne söyleyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Bu bizim ayıbımız. Dolayısıyla bir an evvel anıt mezarın yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Denktaş ise, bugün (dün) itibarıyla, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın planının maliyetleri ile birlikte ellerine ulaştığını ve bu sene içerisinde yarışmada ikinci gelen anıtın yapılması çalışmasına başlanacağını müjdeledi.