The Others Saldırganlar kıskıvrak

Saldırganlar kıskıvrak

02.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Saldırganlar kıskıvrak

Saldırganlar kıskıvrak

       KARTAL'da öldürülen Alaaddin Çakıcı'nın eski adamı Şenol Turan'ın, yine Çakıcı'nın sağ kolu olarak tanınan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Çiçek'in talimatıyla öldürüldüğü belirlendi. Çiçek'in azmettirmesi sonucu cinayeti gerçekleştiren iki tetikçinin kimliği tespit edildi.
       İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kartal Spor Caddesi üzerinde yapımı süren Ekşioğlu Yaşam Sitesi'nde önceki akşam saatlerinde Şenol Turan'ı öldüren ve olaydan sonra kaçan kişilerin Mustafa Karataş ve Mücahit Gözen olduğu belirlendi. Emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucu, Karataş ve Gözen'in halen cezaevinde bulunan Çiçek'in talimatı doğrultusunda Turan'ı öldürdükleri tespit edildi. Çiçek'in, Tevfik Nurullah Ağansoy'un öldürülmesinden sonra kendisini polise ihbar ederek yakalattığı gerekçesiyle Turan'ı öldürttüğü anlaşıldı. Yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturmada Çakıcı'nın, eski adamı Turan'ın öldürülmesi için herhangi bir talimatı olmadığı belirlendi.
       Çalışmalarını aralıksız sürdüren Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu dedektifleri, iki zanlının olaydan sonra Antalya'ya kaçtığını belirledi. Emniyet yetkilileri, Gözen'in daha önceden evinde Kalaşnikof tüfekle üç el bombası bulundurmak suçundan sabıkası olduğunu açıkladı.
       Çakıcı'nın sağ kolu olarak tanınan Çiçek, geçen yıl mart ayında altı adamıyla birlikte Pamukkale'de yakalanarak İstanbul'a getirilmiş ve Çakıcı'nın talimatları doğrultusunda Bebek'te Ağansoy'un da aralarında bulunduğu dört kişinin öldürülmesiyle işadamı Emin Cankurtaran'ın yaralanması olaylarında azmettirici olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

       Olay ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Turan'ın cesedi, dün öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Turan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'un Bafra'ya ilçesine götürüldü.
       Turan'ın ölüm haberini alan eşi Sema Turan ve annesi Halime Turan, sabah erken saatlerinde Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Sema Turan yakınlarınca basın mensuplarından kaçırılırken, öfkeli hareketleriyle dikkat çeken anne Halime Turan'ın "Oğlumu Mücahit öldürdü" dediği duyuldu.

       Turan adı ilk kez Nisan 1988'de gündeme geldi. O dönemde kamuoyunu yakından ilgilendiren Nagihan adlı üç yaşındaki kız çocuğunun kaçırılmasının arkasında Turan çıktı. Annesiyle süt annesi arasındaki çekişme sonrasında küçük Nagihan'ı kaçırıp saklayan Turan, polis tarafından Pendik'te ayağından vurularak yakalandı.
       Turan'ın adı daha sonra Çakıcı'yla birlikte anılmaya başladı. 29 Mayıs 1995'te ünlü işadamı Emin Cankurtaran'ın Nişantaşı'nda tabancayla vurularak yaralanması ardından, azmettirici olarak Turan yakalandı. Turan olayla ilgili olarak tetikçiler Recep Çiçek, Bayram Doğutekin, Recep Kocabıyık'la birlikte yargılandı. Sanıklardan Recep Çiçek, 1996'da Bebek'te Nurullah Tevfik Ağansoy'un öldürüldüğü saldırıya karıştı ve çıkan çatışmada yaşamını yitirdi. Cankurtaran'ın vurulması olayı ardından Turan'la Çakıcı'nın arası açıldı.