The Others Son 20 yılın kampanyaları

Son 20 yılın kampanyaları

25.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

El Dorado Yolu

Son 20 yılın kampanyaları






CNN TÜRK'te yayınlanan ve 60 saniyede "Sesli Seçim Tarihi"ni anlatan kuşak, İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan'ın arşivinden alınan plaklarla hazırlandı. Alkan'ın 2500'e yakın plaktan oluşan arşivindeki siyasi plakların sayısı ise 200-250 adet. Üniversitede verdiği Türk Siyasal Hayatı dersine yardımcı olması amacıyla görsel ve sesli malzeme toplamaya başlayan Alkan, 10 yıldır eskicilerden, plak satan yerlerden, çingene pazarlarından aldığı plaklarla koleksiyonunu genişletiyor. Şimdiye dek bunların neden yayınlanmadığı sorusuna Alkan, "Dünyanın en mühim lafını da söyleseniz, görüntü olmazsa televizyonda bir değeri olmuyor" diye cevap veriyor. Daha önce NTV'de danışmanlık yapan Alkan, "Sesli Seçim Tarihi" projesi ortaya çıktığında elindeki kaynağı CNN TÜRK'e önermiş.
Yakında Nuri Çolakoğlu ile birlikte "Sesli Tarihimiz" isimli bir belgesel hazırlayacak olan Mehmet Alkan 1700'lerin Osmanlısı'ndan 1980'lere önemli olayları orjinal sesleri ile bizlere ulaştıracak.


1987'de ANAP'ın "Çağ Atlayan Türkiye"si, SHP'nin "Sıkılmış Limon"u, 1991'de Milli görüşe barajı aştıran "Yeni Bir Dünya" sloganı, Demirel'in "Baba" imajı, Erdal İnönü'ye çizilen "Farklı Siyasetçi" portresi, 1999'da "Cesur Yürek" Çiller, "Yeniden" Ecevit sloganları... "32. Gün", son 20 yılın seçim kampanyalarını işliyor.
CNN TÜRK / 23.05


İki kafadar Tulio ve Miguel, efsanevi altın kent El Dorado'nun haritasını ele geçirirler. Oraya vardıklarında yerli halk tarafından tanrı olarak karşılanır ve zenginliğe boğulurlar. Ancak bir karar vermek zorundadırlar, ya bütün bu altın ve mücevheri alıp kaçacaklar, ya da yerli halkın yüz yüze geldiği tehlikeye karşı onlarla savaşacaklardir. Filmin orjinal seslendirmesini Kevin Kline, Kenneth Branagh gibi ünlü oyuncular, müziklerini ise Elton John ve Tim Rice yapmıştı.
KANAL D / 19.50


UĞUR Dündar yönetimindeki "Arena", "gıda terörü" haberlerine devam ediyor. Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir'deki "gıda terörü örnekleri"ni ekrana yansıtan "Arena", kameralarını bu kez Adana'ya çevirecek.
KANAL D / 23.10



beşN birK: Cüneyt Özdemir meydanlarda seçimin nabzını tuttuyor. CNN TÜRK / 21.00
Takvim: AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş konuk oluyor. TV8 / 22.00
Flash Özel: Ferhan Şaylıman, Erhan Göksel ile "seçim anketleri"ni konuşacak. FLASH TV / 22.00
İskele Sancak: AKP'nin büyükşehir belediye başkan adayları son kez bir araya geliyor. KANAL 7 / 23.00
Siyaset Meydanı: İstanbul projeleri ile Sefa Sirmen (CHP) ve Meral Akşener (MHP) konuk. ATV / 23.10
Objektif: Bir "anketler" tartışması daha. STAR / 23.40