Vitrin Türkiye sağlık turizminde dünya markası haline geldi

Türkiye sağlık turizminde dünya markası haline geldi

18.01.2022 - 11:42 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye saç ekimi ve estetik operasyonlar yaptırmak için gelen turistlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye sağlık turizminde dünya markası haline geldi

Türkiye’de sağlık turizmi her geçen gün büyümeyi sürdürüyor. Yalnızca saç ekimi ve estetik alanlarında Türkiye ekonomisine katkısı 2 milyar doları buldu. Alternatif sağlık alanları da içine girdiğinde bu rakam 10 milyar doları geçiyor. Başta Ortadoğu ve AB ülkeleri olmak üzere saç ekimi ve estetik için Türkiye’ye akın akın turist geliyor.

Haberin Devamı

Promed Clinic Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Arık, bu ilginin Türk doktor ve estetisyenlerin yüksek kabiliyetinden kaynaklandığını söyledi. Bu başarı hikayesinin sağlık meslek liseleriyle başladığını ifade eden Cuma Arık “Dünyada sağlık personelinin yetişme adedi ya da kalifiyesi yeterli değil ve iş gücü çok pahalı. Türkiye’nin sağlık meslek liseleriyle bu işi başlatmış olması bizi ciddi anlamda öne taşıdı. Nitelikli personel ihtiyacını çok kolay bir şekilde bulabiliyoruz. Bunun dışında iş gücümüz ucuz. Kaliteli işler çıkarıyoruz. Durum böyle olunca talep de artıyor” dedi.

MERDİVENALTINA DİKKAT

Sektörde merdiven altı şirketlerin de bulunduğunu söyleyen Cuma Arık “Bu, sağlık turizmine büyük zarar veriyor. Operasyonu olan kişi, daha sonraki süreçlerde muhatap bulamıyor. Sağlık kadrosunda olmayan, eğitim almayan hemşireler operasyonlara giriyor. Üstelik bu işlemler hastane ortamında da yapılmıyor ve tehlike saçıyor” açıklamasında bulundu.