Vitrin Üç derste makyajın incelikleri

Üç derste makyajın incelikleri

13.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç derste makyajın incelikleri

Üç derste makyajın incelikleri
13 Haziran 1998
Ersoy YÜZÜNCÜOĞLU Enes Eğitim Merkezi'nde kozmetik ve profesyonel makyaj eğitiminin yanı sıra kişiye özel makyaj dersleri de alabilirsiniz.

Enes Eğitim Merkezi Ezel ve Enes Sürer kardeşler tarafından 1995 yılında kurulmuş. Her iki kardeş de Almanya'da bulunan International Cosmetic School - Fach Ober Schule'de eğitim almış. Daha sonra Almanya'da çeşitli merkezlerde uygulamalı ve teorik makyaj eğitimi veren kardeşler Türkiye'ye dönünce aynı eğitimi burada da tekrarlamak istemişler. Yaptıkları araştırmalardan sonra bir makyaj okulu açmayı kararlaştırmışlar. Hemen kolları sıvayıp yanlarına erkek kardeşleri Erkan Sürer'i de alarak işe başlamışlar. Şimdi 17 yıllık tecrübelerini Enes Eğitim Merkezi'nde öğrencilere aktarıyorlar.
Nesrin Sürer "Bütün tüketim toplumlarında olduğu gibi, ülkemizde de güncelliğini yitirmeyen konulardan biri kozmetik," diyor. "Bunun nedeni, eski çağlardan günümüze kadınların güzel olma isteklerinin artan bir taleple devam ediyor olması. Birçoğumuz için zaman faktöründen, çevre kirliliğinden veya hormonlarla ilgili problemlerden kaynaklanan cilt sorunlarımız içinden çıkılamaz ve sıkıntı vericidir. Hangimiz aynaya baktığımızda temiz, pürüzsüz ve güzel bir cilt görmek istemeyiz ki? Bununla birlikte cilt bakımı için genellikle tembel davranırız. Oysa, günümüz teknolojisi, kozmetikte de etkinliğini gösteriyor ve bu konuda çeşitli çözüm yolları sunuyor." Nesrin Sürer'e göre, kişisel bakım konusunda bilinçlenen ve daha seçici davranan günümüz insanı, cilt bakımını da giderek daha ciddiye alıyor. Batılı ülkeler hemen hemen her sektörde olduğu gibi kozmetikte de işin ehli insanlarla çalışıyor ve bu konudaki ihtiyacı ilgili eğitim kurumlarında eğitim görmüş kişilerle karşılıyor. Ülkemizde ise kozmetisyen olarak yetişmiş insan bulmak, var olan elemanları yetiştirmek, cilt bakımıyla ilgili yenilikleri takip etmek ve bu doğrultuda cevap vermek sektör açısından önemli bir sorun. Oysa kozmetisyenlik çalışma alanı geniş ve iyi kazandıran bir meslek.
Enes Eğitim Merkezi'nde kozmetik eğitimi, profesyonel makyaj eğitimi ve kişiye özel makyaj eğitimi almak mümkün.
Dersler yarı yarıya teorik ve pratik olarak veriliyor. Eğitim kadrosu ise, dermatologlar, doktorlar ve konuyla ilgili eczacılardan oluşuyor.

Enes Eğitim Merkezi
İstiklal Caddesi, Meşelik Sokak, No: 18 - 20, Dünya Han, Kat: 1, Taksim
İstanbul
Tel: 244 18 15

Eğitimin bedeli
* Kozmetik eğitimi: Kozmetoloji, dermatoloji, anatomi, mikrobiyolji, cilt bakımı ve tedavileri, epilasyon, anatomi, tıbbi vücut masaj teknikleri, vücut bakımı, selülit tedavisi, vitaminler, beslenme ve diyet derslerinden oluşuyor (1300 dolar).
* Profesyonel makyaj eğitimi: Anatomi ve mimik makyajı, gece - gündüz ve gelin makyajı, manken - fotomodel - şov makyaj tekniklerinden oluşuyor (1300 dolar).
* Kişiye özel makyaj eğitimi: Bir gün sürüyor. Makyaj uygulamaları ve makyaj malzemelerinin seçimi anlatılıyor (50 dolar).