Abbas GÜÇLÜ
MİLLİYET artık İnternet'ten İngilizce olarak da izlenecek. Böylece sadetece Türkler, Türkçe bilenler değil, İngilizce bilen herkes Türkiye'de, dünyada olup biteni
Milliyet'ten izleyebilecek.
Milliyet İnternet üzerinden İngilizce yayın yapmadan önce de bir dünya gazetesiydi.
Almanya'da basılan Milliyet'i dünyanın dört bir yanında bulmak mümkündü. Son gezilerimiz sırasında bunu büyük bir mutlulukla gördük.
Bu arada İnternete girdikten sonra, dünyanın dört bir yanındaki okuyucularımız arasında müthiş bir artış oldu. Her sabah işe geldiğimide ilk yaptığım şey İnternet'e girip, gelen mektuplara bakmak oluyor. Dünyanın dört bir yanından mesajlar geliyor. ABD, Avusturalya, Avrupa başta olmak üzere hemen hemen her yerden mesaj yağıyor. Çoğu mastır, doktora öğrencileri. Öğretim üyeleri ve diğer vatandaşlarımız da ikinci sırada...
Yazılarımızı okumalarının yanı sıra dünyada olup biteni de bize aktarıyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Yine gezilerimiz sırasında bizi fazlasıyla mutlu eden konulardan biri de Türkiye hakkında biraz olsun bilgisi olanların Milliyet'i de tanıyor olmalarıydı.
Habercilikteki üstünlüğü, tarafsızlığı, dünya olaylarını yakından izlemesi ve dünyanın her yerinde bulunuyor olması saygınlığını, güvenilirliğini ön plana çıkartıyordu.
Önümüzdeki günlerde sizler arasında
inter - diyalog kurmak için hazırlıklarımız var. İlgi duyduğunuz alanlarda dünyanın neresinde olursanız olun çok kolay yazışabileceksiniz. Türkiye'dekiler dünyayı, dünyanın dört bir yanındaki okuyucularımız da Türkiye'yi merak ediyor. İnternet adreslerini ve ilgi alanlarınızı sayfalarımızda duyurup, gerisini sizlere bırakacağız.
İnternet'ten öylesine önemli bilgiler geliyor ki, bunları her zaman gazete sayfalarında değerlendiremiyoruz. Ama bundan böyle
inter - diyalog hattıyla bilginin ortak paylaşımı gündeme gelecek...
Üniversite açmak çok kolay. 8, 10 milletvekilini ikna edip, YÖK üzerinde de siyasi baskı yarattınız mı, birkaç ay içerisinde üniversiteniz hazır.
Hukuk fakülteleriyle ilgili rezaleti okudunuz. Bir tek hocayla açılan hukuk fakültelerinde yetişen hukukçular nasıl adalet dağıtabilirler ki?..
Hukukta böyle de tıpta ve diğerlerinde farklı mı, birkaç hoca ve birkaç binayla üniversite kurulur ve mezun verilir mi? Ama oluyor.
Hiç zaman geçirilmeden
yeterlilik sınavı getirilmelidir. Yoksa diplomalı cahillerin yarattığı erozyonun faturası çok ağır olur.
Yazara EmailA.Guclu@milliyet.com.tr