Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bakan Kasapoğlu ile Sarıkamış’ı, şehitlerimizi, gençleri ve 2022 projelerini konuştuk. Kasapoğlu: ‘Bu yıl dijitalleşme hamlemizin sürdüğü, projeler ve desteklerin çoğaldığı, sportif başarıların arttığı, önceki sene temelleri atılıp yapımına başlanan eserlerimizin tamamlanacağı bir yıl olacak’

Hafta sonu Kars’ta Sarıkamış şehitlerimizi andık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geleneksel hale getirdiği Sarıkamış yürüyüşüne 81 ilden gelen binlerce genç katıldı. Gençlik, 107 yıl önce donarak şehit olan dedelerini unutmadı. Yani gençlik şühedanın izinde. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Sarıkamış’ta yürüdük ve Sarıkamış’ı, şehitlerimizi, gençleri ve 2022 projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

“Gençlerimizle bir kez daha şühedanın izinde bir yol adımladık” vurgusu yapan Kasapoğlu, “Gençlerimiz bu şuurla yarınlara yürüyecekler. Güçlü Türkiye için elele, omuz omuza verip mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Kasapoğlu 2022 hedefleriyle ilgili olarak da “2022 yılı, dijitalleşme hamlemizin sürdüğü, projeler ve desteklerin çoğaldığı, sportif başarıların arttığı, önceki sene temelleri atılıp yapımına başlanan eserlerimizin tamamlandığı, açılışlarını gerçekleştirdiğimiz, gençlerle ve sporcularla bir araya gelmeye devam ettiğimiz bir yıl olacak” dedi. Eksi 10 derecede bir araya geldiğimiz Bakan Kasapoğlu şu mesajları verdi:

KÖKLERİ GÜÇLÜ GENÇLİK: Tarihimizin en hüzünlü hikâyelerinden birinin yazıldığı, geri dönmeyi düşünmeyen kahraman şehitlerimizi anmak üzere bir kez daha serhat şehrimiz Kars’tayız. Bir kez daha ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizle beraber şühedanın izinde bir yol adımladık. Allahuekber Dağları’nı tekbirlerle inleten bütün gençlerimize bir kez daha selâm olsun. Artık geleneksel hale gelen ve her yıl ocak ayının ilk haftasında bakanlık olarak düzenlediğimiz bu program temsilî bir yürüyüşten çok daha öte anlamlar taşıyor. Zira bizler, bu topraklar ağyara yâr olmasın diye ne bedeller ödendiğini genç nesillerimiz bilsin, öğrensin, idrak etsin derdindeyiz. Bizim gayemiz, gençlerimizin yüzü, zihni, aklı fikri bu çağa dönük olsun ama kökleriyle de güçlü bir gönül bağları olsun.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İDEALİ: Bizim bir idealimiz var. Biz ülkemizde, şanlı mazisi kadar şanlı bir istikbal tasarlıyoruz. Bu rüyamızın, idealimizin en büyük paydaşı da gençler. İdealimiz, lider ülke Türkiye. Ve bizim gençlerimiz yalnız bu ülke için değil, yalnız bu coğrafya için değil; sahip oldukları adalet, merhamet ve vefa ile bütün insanlık için umut teşkil ediyor. Bu nedenledir ki bizler bu ülkenin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul’a ne yapıyorsak Kars’a da onu yapmaya, İzmir’e ne götürüyorsak Hakkâri’ye onu götürmeye, hizmette fırsat adaleti gözetmeye devam edeceğiz.

‘Dijitalleşmeyi artırıp destekleri çoğaltacağız’

GENÇLERLE ÇALIŞIYORUZ: Bizler, gençlerin bakanlığı olarak tüm politikalarımızı gençlerin katılımıyla, gençleri merkeze alarak geliştiriyoruz. Yani, gençler için gençlerle birlikte çalışıyoruz. Gençlik merkezlerimizle, genç ofislerimizle, gençlik kamplarımızla 7 gün 24 saat sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve eğitsel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimizi gençlerin taleplerine göre belirliyoruz. Dil eğitimleri, kişisel gelişim, teknoloji çalışmaları, sınavlara hazırlık eğitimleri, dene-yap atölyeleri, bunlardan sadece bir kaçı.

Haberin Devamı

HER İLÇEYE MERKEZ: ‘Gençler neredeyse biz oradayız’ diyerek tüm hizmetleri gençlerimizin ayağına götürme konusunda kararlıyız. Her ilçeye en az bir gençlik merkezi, her okula bir genç ofis inşa etme hedefimiz var ve inşallah kısa zaman içinde bu hedefimize de ulaşacağız. Kardeşlik ikliminin adresi olarak gördüğümüz gençlik kamplarımızı, gençlerimizi bir araya getirmeye bu yıl da devam edeceğiz.

60 BİN GENCE İSTİHDAM: Bu yıl planlama, modelleme ve projelendirme çalışmalarını tamamladığımız Hayat Becerileri Programı’nı uygulama geçireceğiz. Hayat Becerileri Programı; yükseköğrenim öğrencilerinin kariyerlerine yön verecek bir dizi eğitime ücretsiz ulaşabilmesini sağlayacak bir proje olacak. Yılda 100’e yakın eğitmen ile 500 bin gence ulaşma hedefimiz var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile genç istihdamı için çalışan ve üreten gençler programını başlattık. Bu programla 60 bin gencimizi istihdama dahil edeceğiz.

2022 HEDEFLERİ: 2022’deki çalışmalarımızı, ağırlığı hangi projelere vereceğimizi de gençlerle birlikte onlara sorarak belirledik. Yıl boyunca da uygulamalarımızın odağına onların fikir, öneri ve taleplerini alacağız. Süreçlerde gençlerin katılımını en ön plana koyarak, karar alma mekanizmalarında onların etkinliğini artıracağız. Bizim gençlerimizi güçlendirmekten başka bir gayemiz yok. 2022 yılı her zaman olduğu gibi yine dijitalleşme hamlemizin sürdüğü, projeler ve desteklerin çoğaldığı, sportif başarıların arttığı, önceki sene temelleri atılıp yapımına başlanan eserlerimizin tamamlandığı, açılışlarını gerçekleştirdiğimiz, gençlerle ve sporcularla bir araya gelmeye devam ettiğimiz bir yıl olacak.

‘Spor tarihimizde yeni sayfa’

Geride bıraktığımız 2021 pandemi nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nı geride bıraktık. Tokyo’da hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın, spor tarihimize yeni bir sayfa açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tokyo 2020 Olimpiyatları’na 50 kadın, 58 erkek sporcu olmak üzere toplam 108 sporcuyla katıldık ve ay yıldızlı sporcularımız 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere kazandığı 13 madalyayla milletimize büyük gurur yaşattı. Jimnastik, okçuluk ve karate branşlarında ilk olimpiyat madalyalarımızı kazandık. Kadın sporcularımız Tokyo’da adeta tarih yazdı ve pek çok ilke imza attılar. Gençlerimizin her biri şanlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek, ilklerin olimpiyatlarında bizlere büyük gurur ve heyecan yaşattılar.

3.8 milyarlık yatırım

Bu kadar çeşitli branşta zirveye oynamak elbette bir tesadüf değil. Bizler, sadece performans odaklı değil, her yaştan vatandaşımızın tesislere rahatlıkla erişmesi, spor kültürünün güçlenmesi için de çaba sarf ediyoruz. Sporda adeta bir devrim yaşanıyor ve bu devrim, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı sporda tesisleşme devrimi. 81 ilimizde inşa ettiğimiz bu tesislerin her biri 84 milyon vatandaşımız içindir. O tesis yatırımlarının her biri esasında insana, geleceğe yapılmış yatırımlardır. Havuzlarımızda 3 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettik. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Tüm illeri ve ilçeleri kapsayan gençlik ve spor protokollerimiz devam ediyor. 40 ilde 1072 adet sözleşme imzaladık ve toplamda 3.8 milyar lira yatırım sözü verdik.