İçerdekiler ve dışardakiler

26 Temmuz 2024

‘Suçlu ayağa kalk’. Herkes kalkar. 

‘Suç ortakları alkışlasın.’ Herkes alkışlar. 

Oysa ondan ve onlardan pişmanlık beklersin. Ondan ‘Ben çocukları öldürdüm. Soykırım, vahşet yaptım. Yaktım, yıktım. Çok pişmanım’ demesini beklersin. 

O ise yaptıklarını över ve üniversitedeki öğrenciler ile bilim insanlarına ‘kullanışlı aptallar’ der. 

Mahkeme salonunda ‘Ya birader ne diyorsun sen?’ demelerini beklersin. Ama alkışlarlar. Hem de ayakta alkışlarlar. 

Ama salonda ‘Savaş suçlusu’ diyenler de vardır. 

Dışarda ise maketini yakanlar, ‘Çocuk katilini tutuklayın’ diyenler vardır. 

Ülkelerini gelmesini sindiremeyenler ve büyük tepki gösterenler vardır. 

Yazının Devamı

Kıbrıs gerçekleri ve uzatılan el

22 Temmuz 2024

Türkiye önceki gün Kıbrıs’tan dünyaya net mesaj verdi. Hem ‘iki devletli çözüm’ çağrısı yaptı hem de ‘çözüm için uzatılan eli havada bırakmayız’ dedi. Yani ‘biz barıştan yanayız’ mesajı verdi.

Türkiye adada barış ve çözüm için yıllardır sürekli adım atıyor. Çözüm görüşmeleri oluyor ama bir noktada arabozucular ve Rumların bitmeyen istekleri olunca kesiliyor.

İsrail bölgede savaşı günden güne yayıyor. Akdeniz’de barış ve ekonomik gelişme isteniyorsa bir an önce Rum tarafı ve Yunanistan, Türkiye’nin uzattığı eli tutmalı çözüm için taşın altına elini koymalı. Yoksa ABD ve batı ülkeleri Akdeniz’de huzuru bozmak için oyun içinde oyunlarını artıracak.

İki devletli çözüm ile adada Türk tarafının da tanınma zamanı. Rum tarafı artık Helen adası rüyasından uyanmalı ve Kıbrıs gerçekleri ile yüzleşmelidir. Böylece uzatılan el havada kalmamış olur...

Suriye’de ara bozanlar

Bölgenin huzuru

Yazının Devamı

Bir Kıbrıs hikâyesi | Küçücük 3 abime 100 kurşun sıkmışlar

19 Temmuz 2024

"1963 yılında Kıbrıs’ta eşi ve 3 küçücük çocuğu Rumlar tarafından şehit edilen Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğluyum."

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bu sözlerle başlıyor 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı öncesinde adada yaşanan Rum vahşetini ve barbarlığını anlatmaya. 

İlhan gözleri dolarak zaman zaman sesi titreyerek 1963 ile 1974 arasını babasından dinlediği şekilde Milliyet’e şöyle aktarıyor: 

TÜRK KALMASIN: O dönem Kıbrıs’ta Türk kalmamasına yönelik planlar yapılıyor. Kıbrıs’ın Yunan adası olmasına çalışılıyor. Kıbrıs’ta Türklere her türlü eziyet yapılıyor. Türk olmayan bir ada istiyorlar. Kıbrıs 1571 yılındaki fethinden bu yana bir Türk adası. Rumlar azınlık. Ama Rumlar Türklere yönelik bilinçli bir soykırım çalışmalarına başlıyorlar. 24 Aralık’ta 200 Türk katlediliyor. Bunların içinde 3 abim ve Mürüvvet anne de var. Daha sonra Kıbrıs Türk Alayı’nın ve Türkiye’nin müdahalesi ile olaylar duruluyor. Ama 1974’e kadar

Yazının Devamı

Türkiye’yi bölüp PKK’ya devlet kuracaklardı

15 Temmuz 2024

Bugün 15 Temmuz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü. 8 yıl önce Türkiye’yi işgal etme ve bölme planları için yurtdışı destekli darbe girişimi yapıldı.


Eski Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, FETÖ’nün arkasındakileri anlattı

Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile bu bölme planlarını, FETÖ ve destekçilerinin asıl amaçlarını konuştuk. Çavuşoğlu FETÖ’nün arkasındakileri ve 15 Temmuz ile yapılmak isteneni Milliyet’e şöyle anlattı:

Bölme projesi: 17-25 Aralık yargı susturucusu takılmış darbe teşebbüsü başarısız olunca hem FETÖ terör örgütünü hem de PKK’yı kontrolünde tutan Türkiye düşmanı devletler bu defa her iki terör örgütünü de örtülü bir iş birliğine sevk ettiler. Nitekim, hendek çukur terörizminin devam ettiği süreçte güvenlik birimlerimizin içindeki FETÖCÜ hainlerin provakatif eylemleri, yine FETÖ’nün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına giderek devletin gizli bilgilerini

Yazının Devamı

15 Temmuz’da TBMM’ye ilk gelen Çavuşoğlu o geceyi Milliyet’e anlattı: ‘Polisin 30 dakikalık mühimmatı kalmıştı’

12 Temmuz 2024

15 Temmuz 2016. Hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan demokrasi destanı. Üzerinden 8 yıl geçti.

O gece darbe girişimine tepkisini göstermek ve karşı koymak için TBMM’ye ilk gelen Milletvekili Hakan Çavuşoğlu idi. Eski Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu o gece TBMM’de yaşananları dakika dakika Milliyet’e şöyle anlattı:

POLİS ÖNCE ALMADI: TBMM kapısına en yakın trafik ışıklarında yolun trafiğe kapatıldığını ve araçların geri çevrildiğini gördüm. Polis memuruna milletvekili olduğumu, TBMM’ye gireceğimi söyledim. Polis girişin yasak olduğunu ifade etti. Ancak ısrar ettim, milletvekili olduğum için TBMM’ye girişimi kimsenin engelleyemeyeceğini, ne olursa olsun girmek istediğimi söyledim. Polis içeriden onay gelirse müsaade edebileceğini söyledi.

İÇERDEKİLER KİM?: Polis memurunun içeriden izin alması gerektiğini söyleyince kafamda acaba içeridekiler kim sorusu belirdi. Bir süre sonra polis içeri girebileceğimi ancak danışmanıma müsaade edemeyeceğini söyledi. Endişelerim iyice artmıştı. İçerdekiler

Yazının Devamı

Akgün: FETÖ’den 20 ülkede 228 okul aldık

8 Temmuz 2024

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasının eğitim ayağıyla mücadele eden Türkiye Maarif Vakfı’nın Başkanı Birol Akgün ile konuştuk.

100’ün üstündeki ülkede yaptıkları çalışmalarla dünyanın bugün FETÖ olgusunu çok daha iyi anlama noktasına geldiğini ve bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmeye başladığını dile getiren Akgün, “20 ülkede FETÖ ile iltisaklı 228 okul devraldık. Ayrıca kendi okullarımızı da açıyoruz. Birçok ülkede okullarımıza talep artıyor. 52 ülkede 500’e yakın okulda 53 bin öğrencimiz oldu” diyor.

Gerçek yüzünü görüyorlar

‘Dünya FETÖ’nün ne olduğunu gördü mü?’ diye sorunca Akgün Milliyet’e şunları söyledi:

“15 Temmuz’un üzerinden 8 yıl geçti. Bugün bütün dünya özellikle FETÖ konusunda geçmişe göre çok daha duyarlı. Çok daha bilinçli hale geldi.

Yazının Devamı

Aynaya bakmayanlar ve hazmedemeyenler

5 Temmuz 2024

Milli futbolcu Demiral’ın Avusturya’ya gol attıktan sonra yaptığı bozkurt işaretine yönelik Almanya’nın başvurusu üzerine UEFA soruşturma başlatmış. Öncelikle ev sahibi ülke Almanya’nın yaptığını anlamak zor. Hem de milyonlarca Türk Almanya’da yaşarken.

Bir de tabi aşırı sağın yükseldiği ve ırkçılığın yükseldiği Almanya var ortada. Bunun yanında Almanya’nın geçmişte yaptıkları da var. Ayrıca Almanya’da yaşayan PKK’lıları ne yapacağız? Hem besliyorlar hem destekliyorlar.

Bir sevince dayanamayanlar terör örgütlerini niye ülkelerinde tutuyor? Türkiye’ye yönelik hep çifte standart davranan Almanya ne zaman Türkiye’nin gerçek önemini anlayacak acaba?

Almanya İçişleri Bakanı ‘aşırı sağcı Türklerin sembolü’ demiş. Irkçılık ve aşırı sağın yükseldiği Almanya ve Avrupa önce aynaya bakmalı biraz. Sonra gol sevinci yaşayan Türklere laf atmalı.

Hazmedemiyorlar sanki Türklerin başarısını. Gol atmasını, tur atlamasını.

Ama alışacaklar, alışacaklar...

Almanya’nın Türklere

Yazının Devamı

Dünya korkuyla liderlerini arıyor

1 Temmuz 2024

ABD’de seçim. İran’da seçim. Fransa’da seçim.

Dünya liderlerini arıyor, seçiyor. Ama korkuyla, tedirginlikle.

Keşke savaşlara ‘dur diyecek’ liderler bulsa. Ama çok zor.

Bakıyorsunuz ABD seçimlerine. İki aday da ABD halkına yenisini aratacak durumda.

Son televizyon tartışması sonrası herkes alternatif arayışında. İstifa et çağrıları.

Biri eski başkan diğeri şimdiki başkan. Tartışma programı ABD halkını tatmin etmedi ki dünyaya faydaları olsun.

Yapamayacaklarını söylüyorlar, korku veriyorlar.

Fransa’da dün seçim vardı. Aşırı sağ günden güne güçleniyor.

Yazının Devamı