Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Erdoğan, BTK çekicini hatıra aldı


Yurt içindeki açılışlarda kurdeleyi kestiği makasları hatıra olarak alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarihi İpek Yolu’nu yeniden hayata geçirecek proje olan BTK Demiryolu projesi töreninde raylara çivi çaktığı büyük çekici de hatıra olarak Türkiye’ye getirdi.
Törende önce çekici ne yapacağını bilemeyen diğer 4 lider Erdoğan’ın çekici Türk yetkililere vermesi üzerine onlar da arkalarındaki yetkililere çekiçleri verdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ev sahipliğindeki Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün Alat Limanı’ndaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov katılmıştı.

Kızılay, Avrupa başkanlığına aday

Erdoğan, BTK çekicini hatıra aldı


Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu 190 ülkeden bin 500 kişinin katılımıyla 5-11 Kasım’da Antalya’da yapılacak.
Genel Kurulda, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’nun Avrupa Başkanlığına aday olacak. Toplantıyla ayrıca Türkiye, 48 yıl aradan sonra Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin küresel düzeydeki yasal toplantılarına ev sahipliği yapmış olacak.
Antalya’da yapılacak toplantıların ana konusu “İnsanlığın Gücü” olacak.

Aliyev, Erdoğan’dan EXPO yardımı istedi

Erdoğan, BTK çekicini hatıra aldı


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Bakü gezisinde, ülkesinde yapılacak EXPO için Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti. Antalya’da yapılan EXPO’nun çok başarılı olduğu üzerinde duran Aliyev, bu konuda destek istedi. Erdoğan ise Türkiye’nin bütün gücüyle ve imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında olacağını, tecrübelerini paylaşacaklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan sinema kampı

Erdoğan, BTK çekicini hatıra aldı


Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, gençlere yönelik “sinema kampı” düzenledi.
Temmuz ile Ekim ayı arasında Mersin-Silifke Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’nda gerçekleşen kampa 280 genç katıldı.
Gençlere kampta sinema eğitiminden sinemanın kitlelere yayılımına, film yapımı ve yönetmenlikten kamera önü oyunculuğa, senaryo yazımından kurgu ve montaj tekniklerine, yaratıcı fikir ve yazarlıktan sinematografi ve görüntü yönetmenliğine, yaratıcı dramadan kişisel gelişim ve diksiyon alanlarına kadar pek çok alanda ilgi alanlarını oluşturabilme ve uygulamalı sinema eğitimi alma imkan ve fırsatı sunuldu. Gençler kampta belgesel, kısa film ve klip gibi çekimlerde yaptı. Gençler ayrıca Birinci Dünya Savaşı belgeseli çalışmalarında da yer aldı.
Tiyatro, televizyon ve sinemanın önde gelen isimlerinden 20 eğitmenin ders verdiği Sinema Kampı’nda gençler 5 haftalık eğitim programı ile film yapımının tüm aşamalarını içeren uygulama çalışmalarına da katıldı.