Adil Yıldırım

Adil Yıldırım

yazaradilyildirim@gmail.com

Tüm Yazıları

Donald Trump başkanlık koltuğunu bıraktığı andan itibaren eşi Melania Trump’ın ondan boşanması bekleniyordu fakat söylentiler gerçekleşmedi. Peki neden?

26 Nisan 1970. ABD eski başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın doğrum günü. O dönem komünist rejimle yönetilen Slovenya doğumlu bu gizemli kadının hayatı aslında daha çocukluk döneminde yıldızının parlayacağına dair işaretler veriyor. Babası, devlet işletmesi bir araba fabrikasında satış sorumlusu olarak çalışırken annesi bir tekstil fabrikasında çocuk elbiseleri için desen çiziyor. Melania daha çocukluk döneminde bu fabrikada düzenlenen çocuk kıyafeti defilelerinde modellik etmeye başlıyor. Bazı kişilerde yaşamlarının başlangıç çizgisinden bitişe kadar devam eden ve tanımlanamayan bir ışık vardır. Bu ışığın parlaklığı onu gözleyenlerin dikkatini çeker ve işte o noktada bu kişinin ileride kader yolunun onu en yukarılara taşıyacağı anlaşılır. Buradan baktığımızda, Melania Knavs’ın (aile soyadı) üniversite yıllarında Ljubljana’da başladığı mimari ve tasarım bölümünü yarıda bırakıp modellik kariyerine başlamasını anlayabiliyoruz; çünkü bu gizemli kadın kendi kader yolunda ilerliyordu.

Haberin Devamı

Melania neden boşanmadı

Soyadını değiştiriyor

Slovenyalı moda fotoğrafçısı Stane Jerko’nun profesyonel çekimlerinde boy gösterdiğinde 16 yaşındaydı ve modellikle para kazanma fikri hoşuna gitmeye başladı. O sırada kariyeri açısından kurnazca bir hamle yaparak “Knavs” soyadını, Almanca “Knauss” ile değiştirdi. Bu hamle hemen sonuç getirdi ve moda çevrelerinin daha çok dikkatini çekmeye başladı. 18 yaşında İtalya’nın Milano kentindeki bir model ajansından teklif aldığında bu ülkenin yolunu tuttu. Avrupa’nın moda merkezlerinden birinde, gelecekteki kocası Donald Trump’ın yakın arkadaşı olan Paolov Zampolli’yle tanıştı. Bu isim, hemen Amerika’nın yolunu tutması önerisinde bulundu. Ve first lady olacağı ülkeye yola çıkışın hikâyesi böyle başladı.GQ dergisine 2000 yılında poz verdiğinde artık Manhattan onu konuşuyordu. O dönem Manhattan’ın sahibi de belliydi: Donald Trump. Emlak zengini Trump, bir partide bu gözde mankenle tanışmak istedi.

Haberin Devamı

First lady oluyor

Donald Trump’la 2004’te nişanlandılar ve ertesi yıl evlendiler. Tam 1 sene sonra ABD vatandaşlığına hak kazandı. Trump başkanlık koltuğuna oturduğunda tarihte sonradan ABD vatandaşı olmuş ikinci first lady olacaktı; üstelik ana dil seviyesinde İngilizce konuşmayan ilk first lady unvanını kimseye kaptırmadı!

Donald Trump başkanlık koltuğunu bıraktığı andan itibaren eşinin ondan boşanması bekleniyordu fakat bugüne kadar beklentiler yerine gelmedi. Amerikan medyasında yer alan bilgilere bakacak olursak çiftin 16 yaşındaki oğulları Barron Trump evde son derece mutlu bir aile tablosu olduğundan bahsediyor. Başkanlık süresi boyunca seyahatlerde kocasının elini bile tutmaktan kaçınan ve kameralar karşısında genelde soğuk bir tavır sergileyen Melania Trump aslında boşanmadan uzak durarak, eşiyle sadece makamı için birlikte olmadığını da herkese göstermiş oluyor. Şurası bir gerçek ki Amerikan medyası başkanlık süresi boyunca First Lady’ye pek ilgi göstermedi ve her zaman onu görmezden geldi. Ancak o, bunun kendisiyle ilgili bir durum olmadığını bilecek kadar da zeki bir kadındı.