Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’de futbol ve onun üzerinde dönen tartışmalar her dönem kamuoyunun ilgisini çekmeyi başarır. Futbolun her kademesi söz konusu tartışmalardan nasibini alır. En fazla göz önünde bulunan süper lig ve oradaki üç takımın yarattığı etki tabii ki çok daha büyüktür.
Ligin ilerleyen haftalarında geride kalan takımlar için federasyondan başlayarak, hakemler, medya, rakip takım yöneticileri ve taraftarlarına hatta hükümete kadar pek çok kesim eleştirilerden nasibini alabilir. Bu sürecin ligin son haftaları yaklaştığında küme düşme potasındaki takımları da içine aldığını ve tartışmaların daha da alevlendiğini unutmadan Bank Asya liginde olup bitenleri gözden geçirmeye çalışalım.
Üç İzmir takımının mücadele ettiği Bank Asya liginde geçtiğimiz günlerde Giresunspor ve Kartalspor’un isyanına tanık olduk. Giresunspor başkanı Olgun Aydın 2-1 kaybettikleri maçın ardından maçın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki gösterdi.
Kartalspor sportif direktörü Lemi Çelik de Konyaspor ve Çaykur Rizespor’un süper lige çıkması için birilerinin organize olduğunu ileri sürdü. Kartalspor’un sportif direktörünün düşünceleri ne derece doğrudur bilinmez ancak ortada daha ligin beşinci haftasından başlayarak tütmeye başlayan kötü kokular var. Naklen yayınlanacak olan karşılaşmaların belirlenmesi durumunu da göz önüne aldığınız zaman söylene gelen sözlerin o kadar da yabana atılmaması gerektiğini görebilirsiniz. Spor ve siyaset arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Bu ilişkiyi sanki hiç yokmuş gibi davranılması bu durumun meşrulaştırılmasına katkı yapmaktadır. Türkiye liglerinde özellikle ikinci ligden birinci lige yükselme sürecinde sık sık bu tip sorunlar gündeme getirilmiştir.
İzmir kulüplerinin oyunu kurallarına göre oynama konusunda ne yazık ki diğer rakiplerinin çok gerisinde kaldıklarını uzun yıllardır seyretmekten artık sıkıldık. Federasyon başkanının ve merkez hakem kurulu başkanının İzmirli olması durumu İzmir takımları açısından kolaylaştırmaz tam tersine zorlaştırır. Talebimiz oyunun eşit şartlarda oynatılmasını sağlatmak olmalıdır.