Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son yıllarda İzmir Vali ve Emniyet Müdürleri açısından Türkiye bürokrasisinin gözde ili olarak kendisini gösterdi. İzmir’den giden her bürokratın ardından yerel medyadan yükselen sesler de, bu kentin önemine yapılan aşırı vurgu hissediliyordu. Son olarak İzmir Emniyet Müdürü’nün İstanbul’a gitmesinin ardından da benzer süreçleri yaşadık. Ancak ben bu yazımda sizlere giden Emniyet Müdürümüzü değil, yeni gelen Emniyet Müdürümüz Sayın Ercüment Yılmaz‘ı anlatmak istiyorum.
7-8 Mayıs 2003 tarihlerinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbolda şiddet ve önlenmesi sempozyumu sırasında tanıştığım sevgili Ercüment Yılmaz‘ın görev yapacağı süre boyunca her alanda başarılı olacağına yürekten inanıyorum.
Öte yandan kendisinin özellikle spor alanında İzmir’in büyük bir şansı olduğunu düşünüyorum. Çünkü futbol-taraftarlık ilişkisi konusunda oldukça fazla deneyim sahibi bir Emniyet Müdürü ile karşı karşıyayız.
Bugüne kadar Türkiye’de futbol alanında düzenlenen en geniş kapsamlı çalışmanın arkasında yer almasının yanı sıra Türkiye ve İngiltere’deki taraftar örgütlenmeleri konusunda da bilgi sahibi olması şansımızı arttırıyor.
Önümüzdeki sezon İzmir’de futbol sahalarında ve parke salonlarda gerçekleştirilecek etkinliklerde güvenlik güçlerinin daha organize ve sistematik davranış kalıpları içerisinde bulunacağına eminim.
Bu alanlarda yine eski kalıpların hüküm süreceğini düşünen taraftarların ve taraftar gruplarının durumu gözden geçirmelerini öneririm.
Çünkü bu kez karşınızda sizi çok iyi tanıyan bir emniyet müdürü bulunuyor.