Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Star TV, bu yayın döneminde ekrana getirdiği “Demet ve Alişan’la Sabah Sabah”ın sunucuları Demet Akalın ve Alişan’la sözleşme yenilemedi. Star TV, bu programı yapan Global Medya’ya yeni yayın döneminde aynı kuşakta Seda Sayan’la program yapma fırsatı verdi.

Televizyon dünyasında her daim olan şeyler bunlar.

Beklenen reytingi alamayan programlar ve diziler kaldırılır, yerine büyük umutlarla yenileri konur. Onlar da tutmazsa yenileri...

Bu yüzden Demet Akalın ile Seda Sayan arasındaki ihtilafı fırsat bilip, karşı tarafa laf atan ünlüler oldu.

Haberin Devamı

Ünlülerin kavgasında taraf olanların sonu

Ünlülerin kavgasında taraf olanların sonu

Şov dünyasının değişmeyen altın kurallarından biri şudur:

“Ünlüler arasında ilelebet dostluk ve düşmanlık olmaz.”

Menfaatleri bozuşunca küsenler, çıkarları örtüşünce barışır.

İki ünlü bozuştuğunda taraf tutup, laf söyleyenler “barış” ilan edilince taca çıkar ve söylediğiyle kalır.

Yine Star TV ekranından taze bir örnek vereyim.

İbrahim Tatlıses dokuz yıl sonra “İbo Show”la ekrana dönünce ne demişti küs olduğu eski dostu Mahmut Tuncer?

“İbrahim Tatlıses ‘İbo Show’a çağırsa da gitmem.”

Bu sözün üstünden bir yıl bile geçmeden bu hafta “İbo Show”daydı Mahmut Tuncer.

Kim şovunda günah çıkardı

Kardashian familyasının hazırlayıp sunduğu “Keeping Up with the Kardashian”ın son bölümünde Kim Kardashian şov vardı!

Programın 3 Haziran’da yayınlanan “Kardashian’ları Takip Etme” bölümünde Kim, kız kardeşleriyle olan ilişkileri ve yaşadığı sorunları anlatırken gözyaşlarına boğuldu!

Neden mi?

İşte dış basında yer alan haberlere göre bunun nedeni:

“Her yıl farklı bir eyalete yerleşmeyi düşünüyorum, ama çocuklarımızı büyütmek için birlikte olmalıyız diye vazgeçiyorum.

O (Kanye West) harika bir baba, harika bir iş çıkardı. Her projesinde onu destekleyecek, onu her yerde takip edecek ve Wyoming’e taşınacak birini hak ettiğini düşünüyorum. Onu her konuda destekleyen, onunla seyahat eden ve her şeyi yapan bir kadın olmalı.”

Sanırsın Kanye West’ten boşanmak için dava açan eşi değil de, şarkıcının çöpçatanlığına soyunan biri diyor bunları.

Konuyu biten evliliklerine getiren Kim Kardashian, “Başarısız olduğumu hissediyorum. Bu benim üçüncü kahrolası evliliğim. Kendimi berbat hissediyorum, ama bunu düşünemiyorum bile, mutlu olmak istiyorum” deyip gözyaşı dökünce kız kardeşi Khloe, teselli etti onu.

Haberin Devamı

“Keeping Up with the Kardashian” bir drama dizisi değil, bir TV şovu. Kardashian familyası kameralar karşısında rollerinin hakkını verdiği için yıllardır sürüyor bu şov. “Oyunu kuralına göre oynamak” denen şey bu olsa gerek.

 İlginç bir tespit

Gülben Ergen, ilaç ve bağış bekleyen SMA hastası çocuklar için yazılı ve görsel medyada saygınlığı, etkisi, gücü olanlara Twitter’dan “Televizyonlarda, sosyal medyada birleşelim” çağrısı yaptı.

Şarkıcının bu çağrıyı yaparken cümlesinin başında Türkiye için yaptığı şu vurgu da bana ilginç geldi:
“Koronadan korunmaya çalışırken aklını kaçıranlar ülkesi.”

Yönetmenden akustik albüm

Senarist, yönetmen ve müzisyen Gülten Taranç’la Cannes Film Festivali’nde tanıştım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü mezunu genç bir yönetmen olarak tanıdığım 1990 doğumlu Taranç, daha sonra şarkıcı olarak da çıktı karşımıza.
Dokuz yaşında gitarla tanışan, Meksika’da Latin Dansları ve İspanyolca eğitimi alan Taranç, 2015 yılında çektiği “Yağmurlarda Yıkansam”ın soudtrack şarkılarını besteleyerek müzik dünyasına adım attı. Taranç 2017’de “Dejavu”, 2018’de “Özür Dilerim”, 2019’da “Senin Yüzünden”, 2020’de “Sobe” adlı single’larını çıkardı.

Gülten Taranç şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü’nün “Müzik Susmasın” projesinin desteğiyle “Elbet Sevilir” adlı akustik bir albüm yayınladı. Albümdeki şarkılar Eylem Atakav’ın yapımcı, Gülten Taranç’ın senarist ve yönetmen olacağı ikinci uzun metraj filmi “Salyangozlar”da kullanılacak.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Biliyorum ki düşmek değildir insanları üzen. Elinden tutar gibi yapıp, aslında itenlerdir insanı hayata küstüren.” (Paul Auster)