Ali Rıza Kardüz

Ali Rıza Kardüz

Tüm Yazıları

Erenler Sofrası’nda servis mükemmel. Fiyatlar da makul. Herhalde Bodrum’un kendi sınıfında (en üst sınıfta) en ucuz lokantası

Filiz Akın hanımefendiye dostları tavsiye etmiş. Bodrum’da Ortakent’te Erenler Sofrası diye bir yer varmış. Yemeği pek güzelmiş.

Telefon ile yer ayırttık, yol tarifini aldık. Yola koyulduk. Ortakent’te sokak aralarından yol alıyoruz. Tarife göre Yarbasan Taş Evleri levhalarını izleyip Erenler Sofrasına ulaşacağız.
Yarbasan Taş Evleri kocaman bir mahalle. Tepenin üzerine inşa edilmiş. Mahallede bahçeler içinde 29 taş ev var. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Taş evler arasında taş sokaklar ve de mahallenin ortasında havuzlu bir meydan. Havuzun çevresine masalar dizilmiş. Sanırsınız ki Bodrum’da değil de, İtalya’nın bir dağ kasabasının meydanındasınız.

Halbuki Erenler Sofrası ismine kanarak Ortakent’in mandalin bahçelerinden birine kurulmuş, kıl çadır altında, ev yemekleri ve gözleme yenilecek bir yer olduğunu sanıyordum.

Four Seasons otelinde görevli iken tanıdığımız Özlem Güneş ilgi gösterdi. Yarbasan Taş Evleri hakkında bilgi verdi. Evlerin dokuzu turistik tesis olarak işletiliyormuş. Erenler Sofrası da hem otel müşterilerine hem de dışarıdan gelenlere hizmet veriyormuş. Bütün bu işletmenin başında daha önceleri İstanbul’da Gezi Oteli’nde yöneticilik yapan Aslı Mutlu varmış. İşletmeci hanım ya... Erenler Sofrası’nda çalışanların tamamı da hanım. Zarif, güler yüzlü adap usul bilen hanımlar. Mutfak sorumlusu da Aslı Mutlu imiş.

Masaların düzeni, servis mükemmel. Fiyatlar daha da makul. Herhalde Bodrum’un kendi sınıfında (en üst sınıfta) en ucuz lokantası.

Bizim gittiğimiz gün neler yediğimizi ve de kişi başı kaç para ödediğimizi yazayım:
Giriş olarak, patlıcan salatası, kerevizli yeşil elma salatası, mayonezli erikli yengeç salatası, cevizli ıspanak kavurma, barbunya pilaki, deniz börülcesi üzerinde somon, muska böreği. Ana yemek olarak tereyağlı sarımsaklı mercan buğulama veya yoğurtlu domates soslu köfte veya vişneli pilav üstü bıldırcın ızgarası, tatlı olarak profiterol veya dondurmalı revani. İçecekler hariç, kişi başı 65 TL.

Masanın beyaz örtüsü, peçetesi, tabağı, bardağı, çatalı bıçağı düzgündü. Kısa sürede meydanın ortasındaki havuzun etrafına dizilen masaların tamamı doldu. Servis aksamadı. Ben erikli yengeç salatasına bayıldım. Soslu köfte farklı ve lezzetli bir köfte idi. Dostlarımız menüdeki tüm yemekleri lezzetli buldu.

Bir sürpriz ile karşılaştık. Meğer her akşam farklı bir grup yemek müziği yaparmış. Flüt ile Mehmet Can Ağlaç, viyolensel ile Tayyar Seskır klasik batı müziği parçalarını seslendirdi.
Kısacası Erenler Sofrası’ndan memnun kalktık.