Ali Rıza Kardüz

Ali Rıza Kardüz

Tüm Yazıları

Bu yıl eski Havana yeniden elden geçirilmiş. Bahçesinde 11 odalı bir butik otel açılmış. Adı da “Otto-Flamm” olmuş.

Bodrum Gölköy’deki eski “Havana”nın yerinde bu yıl Otto-flamm açıldı. Otto-Flamm gündüz “beach club”, akşam lokanta, gece bar-disko olarak hizmet veriyor. Ben akşam lokantasında yemek yedim. Onu anlatacağım.

Gölköy’de eski yıllarda “Palmiye” adında bir gazino-gece kulübü vardı. 2000 yılında Palmiye’nin deniz kıyısındaki 10 dönümlük arazisini Hasan Sel aldı. Arkadaşı mimar Berna Bora, deniz kıyısında nefis bir düzenleme yaptı. Kocaman bir yüzme havuzunun çevresini süsledi. Bu yeni tesis “Havana” olarak işletildi. Sonra işletme birkaç defa el değiştirdi.

Haberin Devamı

Bodrum’da Otto-Flamm


Bu yıl eski Havana yeniden elden geçirilmiş. Bahçesinde 11 odalı bir butik otel açılmış. Adı da “Otto-Flamm” olmuş.

Otto, Erol Türkoğlu ve Nevzat Atasoy’un İstanbul’da 2005 yılında Şehbender Sokak’ta açtıkları küçük lokantanın adı. Bu lokanta “Yemek-İyi Servis” sloganı ile o kadar beğeni gördü ki, daha sonra Santralistanbul’da ve yine Asmalımescit’te Sofyalı Sokak’ta yeni mekanları açıldı.
Flamm ise İrfan Kuriş’in Asmalımescit’teki lokantasının adı. İrfan Kuriş Bodrum’da Maki Otel’in ve Kumm’un lokantasına damgasını vuran, kaliteli mutfak ve lezzetli yemek ustasıdır.

Bodrum’da Otto-Flamm


Otto-Flamm’a akşamüzeri gittik. Denizin kenarında kumsalın üzerindeki setteki masalardan birinin etrafına sıralanan iskemlelere oturarak güneşin batışını seyrettik. Sonra bembeyaz örtüler yayılmış yemek masalarından birine geçtik. Servis sorumlusu Murat Bayram’ın getirdiği yemek listelerini inceledik. Anlaşıldığına göre akşama kadar Otto’nun, akşamları Flamm’ın mutfağından seçme yemekler listeye alınmış.

Gündüz menüsünda soğuk ayran aşı çorbası (15 TL), mücverli, zeytinyağlı dolmalı yaz tabağı
(16 TL), keçi peynirli, levrekli, enginarlı, bonfileli salata çeşitleri (28 TL), köy ekmeği üzerine sandviçler, köfteli, tavuklu, ördekli dürüm çeşitleri (22-26 TL), burger çeşitleri (28 TL) dana şinitzel (28 TL), pizza ve pide çeşitleri (24-28 TL) var.
Akşam menüsünde meze çeşitleri (5-20 TL), başlangıçlar (20 TL), doyumluk sebzeli, yeşillikli salatalar (28-30 TL.), makarnalar (32 TL), ana yemekler (40-50 TL.), tatlılar (20 TL). Kaliteli yerli şarapların şişesi 90-110 TL.


Biz değişik ve farklı yemekleri paylaştık. Mücver (10 TL), kabak marine (8 TL), fava (10 TL) pek lezzetli idi. Etlerini İstanbul’da Yalçındağ’dan getirtiyorlarmış. Bonfileyi ve dana yanaklı ev yapımı ravyoliyi önerdiler. Biz ızgara kuzu pirzola (4 parça 60 TL), yoğurtlu Halep Kebabı (42 TL) ve sebzeli rizotto (32 TL) ısmarladık. Bir şişe Doluca Karma-Cabernet Sauvigyon şarap içtik. (90 TL). Sonra da elmalı baklavayı tattık.

Yemekler pek lezzetli idi. Mutfak sorumlusu Maki’nin eski şefi Birol Karataş, kıtır kıtır elmalı baklavayı yapan İbrahim Malcı imiş. Servis şefi Hakkı Genç. Ona Osman Akbaca ve Ferdi Çalışkan yardım ediyor.

Yemeklerden servisten memnun olduk. Akşam yemeklerinde kişi başına en az 100-150 TL’lik bir ödemeyi göze almak gerekiyor. Yemek yemek istemeyenler, bar bölümünde Otto-Flamm’ın zevkini çıkarabilir (Duble rakı 20 TL, kadeh şarap 12-18 TL).