Deniz Kızı’ndan güneşin batışını seyretmenin tadına doyulmuyor. Daha da önemlisi Deniz Kızı Yalıkavak’taki benzer lokantalara göre fiyatları en makul lokanta
Denizin kenarında kumsala konulmuş bir ahşap masanın etrafına sıralanmış ahşap kahve iskemlelerine oturarak balık yemenin zevki başka olur. Hele hele dalgalar fışır fışır ayaklarınızın yakınına kadar gelip gidiyor ise...
Bodrum Yalıkavak’taki Deniz Kızı lokantası işte böyle bir lokanta ama, lokantayı anlatmadan şu kumsala kurulmuş yemek masası hikayesini bir güzel anlatayım.
Efendim yıllar önce TV’lerde ilgi gören bir dizi vardı: “Kartallar Yüksekten Uçar”. İşte o dizideki bir sahneyi unutamam. Denizin hemen kenarına, kumsala bir ahşap masa konulmuş. Masanın üzerinde beyaz peynir ve kavun. İki bardak da buzlu rakı. Masanın bir yanında Sadri Alışık (Banazlı İsmail) oturuyor... Ceketini sırtına atmış.. Karşısında sevgilisi Meral Gökçe (Şükran Alev)... Güneş batmak üzere. Deniz şıp şık ayaklarına kadar gelip gidiyor. Meral Gökçe bir eliyle Sadri Alışık’ın elini tutmuş.. Masanın üzerine eğilerek yavaş sesle gözlerinin içine bakarak ona bir şarkı söylüyor... (“Bil ki, seni senden fazla / Seven benim, seven benim / Senin için milyonlarca / Ölen benim , ölen benim” / Çekme benden bakışını / Alma benden aşkını / Senin için gözyaşını döken benim, döken benim...)
Yıllarla bu sahneyi unutamadım. Ölümünden kısa süre önce Sadri Alışık ile konuşma imkanım oldu. Bu sahnenin nerede çekildiğini sordum.
Kumlar üzerindeki o masaya oturarak bir kadeh rakı içmeyi hayal ediyordum. “Sarıyer’de, balıkçılar barınağının yanındaki kumsalda” dedi. Koşa koşa oraya gittim. Heyhat! Geç kalmışım. Denizin kenarına betondan bir duvar çekerek sahili genişletmişler. Kumsalı betonlamışlar...
İş bunun için, yazlık bölümü denizin kıyısında ve de kumlar üzerinde bulunan (her ne kadar benim özlemime tam tamına uymuyor ise de) Deniz Kızı benim içim “farklı” bir lokanta.
Lokantayı 1997 yılında Cafer Acar ve karısı Bingül Acar açmışlar. İkisi de Geriş’in yerlisi. Lokantanın yeri de ailenin mülkü. Diğer klasik Bodrum lokantalarında olduğu gibi Birgül Acar mutfakta kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlıları hazırlayarak, kocası Cafer Acar balık kızartarak işe başlamışlar. Şimdilerde damatları Nurullah Güçlü işin başına geçmiş. Murat Sağban ona destek oluyor.
Deniz Kızı’ndan güneşin batışını seyretmenin tadına doyulmuyor. Masamızla (Palu’dan Bodrum’a çalışmaya gelen) Egemen Demirbağ ilgilendi. Masanın düzeni, servis çok iyi idi. Mutfak sorumlusu Fatih Altınel imiş. Şimdilerde çevredeki balıkçıların avladığı barbunya, tekir, sinarit ve fanguri var. Küçük teknelerle avlanan mevsim balıkları kilo ile fiyatlandırılıyor... Nefis çiftlik levreği ve çipurasının porsiyonu 20 TL.
Mezeler lezzetli. Balıkları iyi pişiriyorlar. Daha da önemlisi Deniz Kızı Yalıkavak’taki benzer lokantalara göre fiyatları en makul lokanta. Kişi balına 60-70 TL’ye doğru dürüst bir yemek yeme imkanı var. n