Naomi, Nişantaşı’da, Mim Kemal Öke Caddesi’nin başında, küçük bir lokanta. Kendine özgü bir lokanta. Milliyet Pazar’da şubat başında Naomi’yi tanıtan yazısında Gizem Coşkunarda, Naomi’yi “Suşide Peru füzyonu” olarak tanımlamıştı. Naomi, “Perulu bir şefin Japon mutfağını Türklerin damak tadına göre uyarladığı bir lokanta.”
Naomi’nin işletmecisi Ece Demirbulak isminde bir genç kadın. Uzun süre yurt dışında lokantalarda çalışmış.Türkiye’ye dönünce İstanbul’da dört yıl bir yakınının Japon lokantasının işletme müdürlüğünü yapmış.
Kendi lokantasını açarken de yurt dışında birlikte çalıştığı Perulu şef Giovanni Martinez’i mutfağın başına geçirmiş. Martinez Taylandlı yardımcısı Chittakom Namhachai ile birlikte menüdeki yemekleri hazırlıyor.
Küçük bir salonu var
Menü zengin. Somon, levrek, ton balıkları, karides, ahtapot ve kalamarla hazırlanan başlangıçlar, etli Japon mantısı 15-30 lira. Çorba ve salatalar 15-25 lira arasında. Sashimi - dilimlenmiş çiğ balık çeşitleri 3 parça 20 lira. Maki - pirince sarılmış çiğ balık ve sebze çeşitleri 6 parça 15-20 lira arasında. Tempura - hamura bulanıp kızgın yağda pişirilmiş deniz ürünleri ve sebze çeşitleri 25 lira dolayında. Nigiri - pirincin üzerinde çiğ balık çeşitlerinin bir parçası 10-15 lira. Roll - Yosuna sarılı pirinç içi çiğ balık veya sebze çeşitlerinin 6 parçası 30 lira. Sebzeli, deniz ürünlü, etli, tavuklu noodle- Japon makarnası çeşitleri ve Japon usulü pirinç pilavı 25-30 lira. Ana yemek olarak dana ve tavuk eti, deniz ürünü çeşitleri 40-50 lira arasında.
Naomi’nin kapalı bölümünün önündeki kaldırım üzerinde de küçük bir salonu var. Kapalı bölümleri küçük ve sempatik bir lokanta olarak düzenlenmiş. Tezgahın arkasında siparişleri hazırlayan şefi izleyebiliyorsunuz.
Beğenilen lezzetler
Biz son günlerde dostlarımızla sık sık Naomi’ye gider olduk. Menünün zenginliği, hazırlanan yemeklerin lezzeti, servisin düzgünlüğü, işletmecilerin ilgisi Naomi’yi çekici hale getiriyor.
Genelde bizim siparişlerimiz klasik hale geldi. Önce menüde ismi edamame diye yazılı olan kızartılmış soya fasulyesini, fındık-fıstık-kabak çekirdeği gibi çıtlatarak yemeğe başlıyoruz. Sonra menüde spicy shrimp tempura diye yazılı acı soslu karidesi paylaşıyoruz. Bunun hazırlanışı, tadı sunumu o kadar güzel ki son zamanlarda Nişantaşı’ndaki benzer lokantalar taklit etmeye başladı. Menüde ceviche mix diye yazılı levrek, ahtapot, avakado ve Meksika biberiyle hazırlanan çiğ deniz ürünleri salatası, sake carpaccio diye menüde yazılı, trüf sos içinde sunulan ince dilimlenmiş çiğ somon balığı parçaları pek beğeniliyor.
Damak tadımıza uygun
Roll - yosuna sarılmış pirinç içi sebze ve deniz ürünü çeşitlerinden regina roll (tempura karides üzerine ton balığı) ve Giovanni roll (ıspanak ve deniz tarağı ile çevrili tempura karides) pek lezzetli oluyor. Ana yemek olarak tatlı-ekşi soslu tavukla etli ve sebzeli gyunuki noodle (Japon makarnası) damak tadımıza uygun yemek çeşitleri. Biz bütün bunları paylaştıktan sonra yeşil çayla hazırlanan wasabi dondurma ve vanilyalı dondurmayla sunulan browniyle ağzımızı tatlandırarak yemeği tamamlıyoruz. Ece’nin Naomisi’nde öğle ve akşam servisinde kişi başı 100 TL dolayında bir ödemeyle zengin menüden seçmeler yapılarak masadan kalkmak mümkün.