Ayşe Tatari

Ayşe Tatari

aysetatari@gmail.com

Tüm Yazıları

Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışı, 26 Mayıs akşamı Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Charlie Siem ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da yapıldı.

‘Üç Denizin Sesi’ diye de adlandırılan orkestra; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülkenin müzisyenlerinden oluşuyor.

O gece mükemmel performansları ile ayakta alkışlandılar.

‘Farklılıkların bir arada var olabildiğini’ ve ‘müziğin, barışın seslerinden biri olduğunu’ göstermek amacıyla kurulan Tekfen Filarmoni bu güzel amaç için de ayrıca alkışı hak ediyor.

Haberin Devamı

***

Konserin ikinci bölümünde genç kuşağın en dikkat çekici kemancılarından Charlie Siem; P.İ.Çaykovski Keman Konçertosu, Re majör. Op.35 yorumu ile etkileyiciydi.

Eğitimine, Elton College, Cambridge, Royal Collage of’ta devam etmiş. Dünyanın en iyi orkestraları ve şefleri ile konserler vermiş.

Yakışıklı vitüöz Armani, Chanel, Dior, Dunhill ve Hugo Boss gibi ünlü moda markaları ile çalışmalar yapmış.

O gece, iyi dikilmiş bordo kruvaze takım elbisesi ve makosenleri ile sahnede görsel olarak da sükse yaptı.

6 Haziran 2018 Çarşamba akşamında AASSM konser salonunda; Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri ‘Piyano Konçertoları’ festival kapsamında...

İKSEV, 1996 yılından bu yana ‘İzmir’den Türkiye’ye yeni bir sesleniş’ olarak adlandırdığı yarışmanın onuncusunu gerçekleştirecek.

O gece piyano ve orkestra için (konçerto) bestelenmiş yapıtlar yarışacak.

Seçici kurul: Orkestra şefi Gürer Aykal başkanlığında İdil Biret, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın...

Ücretsiz davetiyeler AASSM gişesinden sağlanabilir.

10 Haziran 2018 Pazar akşamı Efes Celsus Kütüphanesi’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Arkas Tiro, Şef Rengim Gökmen yönetiminde...

Program, L.v.Beethoven-Triple Concerto ve Ahmet Adnan Saygun 1. Senfoni... Bu özel geceyi programınıza alın.

11 Haziran 2018 Pazartesi akşamı Efes Büyük Tiyatro’da İngiliz Oda Orkestrası ve Güher Süher Pekinel... Şef, Gerard Schwardz.

Program; S.Prokofiev-Senfoni no.1 ve Francis Poulenc-İki Piyano ve Orkestra için Konçerto Re minör, PF 61...

Haberin Devamı

Olağanüstü şiirsel müzik anlayışları, özgün stilleri içinde mükemmeliyet ve yorumlarıyla, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel, o gece Efes Büyük Tiyatro’nun büyülü atmosferinde unutulmaz anlar yaşatacaklar, İngiliz Oda Orkestrası eşliğinde...

www.biletx.com-AASSM 0232 247 80 03-Bornova Palme Kitabevi-Çankaya Migros-Karşıyaka Pan Kitabevi-Eğitim Kitap Kırtasiye(Selçuk). Gruplar için indirimli bilet: 0232 482 00 90/106

MS Farkındalık Konseri

Kerem Görsev Quartet, İzmir Multipl Skleroz Derneği’nin öncülüğünde, yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, saat 21.00’de anlamlı bir konser veriyor.

İzmir Multiskleroz Derneği 30 yıldır kesintisiz sürdürdüğü etkinliklerine bu yıl da Kerem Görsev Quartet’le ‘MS Farkındalık Konseri’ni ekliyor.

Türkiye’de ilk kez kurulan İzmir MS Derneği ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta ve yakınlarına sağladığı önemli destekle biliniyor.

Haberin Devamı

MS Derneği Başkanı Prof. Egemen İdiman, yıllarını bu hastalığa ve hastalarına adayarak, çalışmalarını sürdürüyor.

Müzik ile farkındalık yaratmak, ne güzel bir düşünce...

Konser gecesi MS hastalarının yaşadığı problemlere ve kayıplara dikkat çekmek için piyanist Kerem Görsev bir piyano eserini tek eliyle performe edecek.