Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Güncel sanat fuarı Contemporary Istanbul tam 17 yıldır düzenleniyor.

En son geçen ekim ayında Ali-Rabia Güreli ve tüm CI ekibi harika bir organizasyon gerçekleştirdi.

Fuar, sadece sergileriyle değil yan etkinlikleriyle de büyük ses getirdi.

Üstelik İstanbul’da farklı alanlardan birçok kişiyi bir araya getirmeyi başardı.

Fuarla ilgili tartışılan konulardan biri yeriydi.

Tersane İstanbul’a gitmek İstanbul’u bir kez daha ne kadar çok sevdiğimizi görmemizi sağladı.

Tabii bu durumda ister istemez Tersane İstanbul’daki yapılaşmayla ilgili de olumlu olumsuz birçok konu gündeme geldi.

Haberin Devamı

Bu aşamada konuşulanların ne kadarının gerçekleşeceğini henüz bilmiyoruz.

Ama umuyoruz ki projenin sahipleri de mimarları da Contemporary Istanbul ve beraberinde getirdiği potansiyel sayesinde Tersane İstanbul’un değerini daha iyi anlar ve projeyle ilgili olarak konuşulan olumsuzluklar gerçekleşmez.

Şimdi Contemporary Istanbul’un kurucuları Tersane İstanbul’da yeni ve tamamen yerli bir sanat fuarıyla karşımıza çıkıyorlar: CI Bloom.

“Belirsizlik ile dolu iki yılın ardından sanat dünyası CI Bloom ile yeniden baharı karşılamaya hazırlanıyor. Contemporary Istanbul’un pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları arasında gerçekleştirilen son iki edisyonu, Türkiye’deki sanat pazarının iki fuara ev sahipliği yapacak kadar güçlendiğini kanıtladı. Türkiye’deki sanat pazarı büyüyor, gelişiyor ve çeşitleniyor. Bizim için son iki edisyondur genç koleksiyoncuların katılımlarındaki heyecan çağdaş sanata olan ilginin her geçen gün arttığının da bir göstergesi oldu” diyor Ali Güreli.

CI’dan yeni, yerli, güncel sanat fuarı

CI Bloom, aslında Contemporary Istanbul ekibinin üçüncü sanat fuarı.

Contemporary Istanbul’dan sonra Step İstanbul ile de karşımıza çıkmışlardı.

“Step İstanbul’un özünde, sanatın ulaşılabilir bir olgu olduğunu ifade etme çabası yatıyor. Sanatı herkese açık bir mecra içinde sunmayı hedefliyoruz.

Contemporary İstanbul ziyaretçileri arasında yaptığımız araştırmalarda izleyicilerin yüzde 64’ünün sanat iştahı olan, 35 yaş altı gençler olduğunu görmüştük. Bu gerçekten yola çıkarak genç kitleleri daha yoğun olarak çekmek, heyecanlandırmak    amacıyla Step İstanbul’u hayata geçirdik” diye özetlemişti Rabia Bakıcı Güreli.

Haberin Devamı

10-11 Mayıs’ta Tersane İstanbul’da, Akbank ana sponsorluğunda ön izleme ile başlayacak olan CI Bloom’a ise 23 yerli galeri katılıyor.

Ambidexter, Anna Laudel, Art On, artSümer, Bozlu Art Project, Büro Sarıgedik, C.A.M. Galeri, Dirimart, Ferda Art Platform, Galeri 77, MERKÜR, Galeri Siyah Beyaz, Galerist, Martch Art Project, Öktem Aykut, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, The Pill, Vision Art Platform, x-ist ve Zilberman Gallery.

Seçici kurulda ise Adnan Yerebakan (Sanatorium), Doğa Öktem ve Tankut Aykut (Oktem Aykut), Moiz Zilberman (Zilberman Gallery), Oktay Duran (Art On İstanbul), Suela Cennet (The Pill) ve Yeşim Turanlı (Pi Artworks) var.

CI Bloom’da yabancı galeriler yok.

Aynı Contemporary Istanbul’un Tersane İstanbul’daki edisyonunda olduğu gibi CI Bloom’da da yeme-içmeye geniş yer ayırılmış.

Peki, ama hangi mekânlar pop-up’larıyla fuarda yer alacak?
Wu Bomonti, Momo, Cup of Joy, Markus Ribs, Sail Loft, Townhouse, Petra, Borsa, Parle ve Nappo Pizza.

Haberin Devamı

Hatırlatalım, fuar 15 Mayıs’a kadar devam edecek.