İstanbullu mekânların yazlık planları

Bodrum pandemiye rağmen geçen yazı çok hareketli geçirmişti. Bu yaz ise durum daha da farklı. Lucca’dan Sunset’e, Papermoon’dan Hakkasan’a birçok yeme-içme markası bu yaz Bodrum’da olacak

Her yaz İstanbul’dan Bodrum’a, Çeşme’ye birçok restoran transfer oluyor. Bu yaz ise beklenmedik isimler de bu transferler arasına katıldı. Nedeni basit, pandemi nedeniyle tüm restoranlar zor bir yıl geçirdi ve işletmecilerin en büyük ümidi, yazın güzel geçmesi. Malum, geçen yaz Bodrum’da, Çeşme’de mekânlar önceki yıllardan katbekat daha fazla ciro yaptı. Kışın evlere kapanmanın acısı yazın bol bol gezilerek, açık hava restoranlara gidilerek çıkarıldı. Hatta en pahalı otellerde bile yer bulunamıyordu, yazlık ev kiraları neredeyse satılık ev fiyatlarına yaklaştı.

Bu yazın ilk duyumu Papermoon’un Bodrum’da şube açacak olmasıydı. İstanbul’un popüler İtalyan restoranı Papermoon Bodrum Loft’ta mı, Mandarin Oriental’de mi açılacak diye söylentiler vardı. Geçen yaz Maça Kızı’nın Loft projesinden ayrılığıyla rekabet daha da kızışmıştı. Loft’ta Karaköy’deki Mürver’in ekibi Elia adlı bir restoran da açmıştı. Bu yaz ise Papermoon, Bodrum Loft’ta yer alacak.

İstanbul’un en iyi restoranlarından Sunset de suşi barıyla Bodrum Loft’ta olacak. Bodrum’da geçen yaz açılan ve çok sevilen Dereköy Lokantası’nın sahipleri ise bu yaz Bodrum Loft’un karşısındaki Bodrum Mesa’da, deniz mahsulleri ağırlıklı bir fine-dining restoran açıyorlar. Mandarin Oriental ise bu yaz iki sürprizle karşımıza çıkıyor: Lucca ve Hakkasan. Lucca uzun yıllar şube açmaya direndi, hatta Cantinery gibi başka bir marka yaratmayı tercih etti. Şimdi ise Bodrum’da bir pop-up’la karşımıza çıkması şaşırtıcı.

Hakkasan ise daha önce Kanyon’da yaşadığı şanssızlıktan sonra yeniden Türkiye’ye geliyor. Bu arada Japon restoranı Nobu’nun da İstanbul’da Ritz Carlton’da açılacağının altını çizelim.

Diğer bir sürpriz

Bodrum’un bir diğer sürprizi ise Od Urla’nın şefi ve sahibi Osman Sezener’in The Edition Bodrum’da Kitchen at Edition by Osman Sezener adlı yeni bir restoranla karşımıza çıkacak olması. Edition Otel’e gelen bir başka İstanbul markası da Kuruçeşme’deki Inari. Yeniköy Azur, Nişantaşı Must ve Bomonti Wu da Yalıkavak’ta yazlık şubelerini açacak diğer İstanbul markaları. Nişantaşı’ndaki Boel ise Bodrum Must’ın hemen üstündeki otelin işletmesini üstleniyor. Geçen yazın İstanbul’dan Bodrum’a transferlerinden en çok konuşulanlarından biri ise Frankie’ydi. Susona’daki Frankie Beach Club’da günlük canlı müzik performansları da vardı. Frankie’nin yaratıcısı, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer’in diğer sürprizi ise bir destinasyon restoranı olan Malva’ydı. Şefi tarafından özel olarak seçilmiş günlük taze malzemelerle yavaş pişirilen lokal lezzetlerin sunulduğu restoranda yerli ve yabancı canlı müzikle eğlence de vardı.

Bakalım bu yaz Bodrum’da en çok hangi mekânları konuşacağız ve tabii Bodrum trafiğiyle nasıl başa çıkacağız? Hep birlikte göreceğiz.

Neni’nin yaratıcılarından Cherie

Caddebostan’daki Neni Brasserie’nin kurucuları, Alaçatı’da Cherie adlı yeni bir mekânla karşımıza çıkıyor. Lokal malzemelerle desteklenen Fransız-Akdeniz mutfağı, barı ve geniş bahçesiyle Cherie gün boyu açık olacak. Ayrıca burada hafta içi ve hafta sonu farklı konseptlerde DJ performansları da yapılacak.