Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şubatta beklenen soğuklar için 12-13’ünü beklememiz gerekecek, o soğuma da geçici olacak zaten


Bugün ve yarın Anadolu üzerinde yerleşecek olan alçak basınca bağlı olarak özellikle kuzey bölgelerimizi teğet geçecek olan serin ve yağışlı bir hava kütlesi bekleniyor. Bu nedenle ılıman geçen havalar aniden soğuyacak olsa da bu sadece hafta sonu ile sınırlı kalacak.
Sıcaklıklar azalsa da mevsim normallerine göre hâlâ yüksek. Özellikle kuzey bölgelerimizde hissedilir şekilde azalacak olan sıcaklıklar örneğin İstanbul’da 5 derece sınırına çekilecek ve de bol yağış bırakacak. Yağışlar ancak yüksek yerlerde kar şeklinde olacak, diğer yerlerde sulu kar ve yağmur şeklinde. Bugün ve yarın Orta ve Doğu Akdeniz’de, KKTC’de, özellikle de Çukurova ve GAP bölgesinde çok etkili yağmur bekliyoruz.
Şubat ayına yine batıdan başlayarak hızla ısınan bir havada gireceğiz. Hava sıcaklıkları şubatın ilk günlerinde, tüm yurtta neredeyse her gün 2-3 derece artacak. 3 Şubat gününün gecesinde hava sıcaklıkları daha da artacak, tabii ki sebep Sahra’dan çıkan bol tozlu ılıman hava.
İstanbul’un 18 dereceye ulaşacağı 4 Şubat günü, doğu hariç her yerde yine sert lodos bekliyoruz; özellikle Fethiye-Marmaris sahil kesiminde çok dikkatli olmalısınız. 5 Şubat günü lodos sertliğini özellikle de batıda artıracak, bu nedenle sıcaklıkları biraz azalmış hissedeceğiz. Yine de şubat ayı için ılıman sayılacak bir hava. 6 Şubat Cuma gününde geçici bir sıcaklık düşüşü, yine serince bir hava ve sonra yeniden geçici bir ısınma. Bu durumun şubat ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.
“Nerede bu soğuklar?” diyorsanız ufukta sadece Şubat
12-13’te görülebilecek geçici soğuklar var. Kar sevenler için umut Şubat’ın ikinci yarısında, o da belki.