Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hafta boyunca poyrazın etkisindeyiz; bazen yavaş bazen sert esecek

Özlemiştik güneşin sıcaklığını, bir anda da 20’li derecelere varan sıcaklıklar birkaç günlüğüne de olsa bizleri bir hayli ısıttı. Daha sonra da poyraz geldi ve yine hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüverdi, yağmur da yine kendini gösterdi.
Hafta sonu da böyle serin sayılacak seviyelerden başlayacak, yağışlı hava daha güneye ve doğuya doğru çekilecek. Bugün poyraz yurt genelinde hafif ama yarın daha kuvvetli esecek, bu da hissedilen sıcaklıkların azalması demek olacak.
20’li dereceler sadece Güney Ege ve Akdeniz kuşağında. Diğer yerlerde yine üzerimize kalınca bir şeyler almak durumundayız. Doğu Anadolu’nun doğusunda ise yine etkili kar bekleniyor.
Güzel olan şey ise havada toz olmaması. Yani hafta sonunda hepimiz çok daha sağlıklı hissedeceğiz; ne ağrı ne sızı, birden baharın bizi gençleştirdiğini zannedeceğiz.
6 Nisan haftasına da genelde poyrazın etkisinde, yağışsız bir havada başlayacağız. İç bölgelerde rüzgarın yönü doğuya dönse de rüzgarın ana kaynağı hâlâ kuzeyden gelen sağlıklı hava. Salı günü hava sıcaklıkları birkaç derece artacak ve iç bölgelerde dahi yeniden 16-18 dereceler göreceğiz, Güney Ege’de ise etkili sağanak yağışlar beklenmekte.
8 Nisan Çarşamba’dan itibaren ise sertleşen poyraz nedeniyle hava sıcaklıkları yeniden 3-4 derece azalacak. Bu poyraz sıcaklıkları daha da az hissettirecek. Yağışlı hava İzmir-Van hattının güneyinde oldukça etkili.
Perşembe günü poyraz, soğuk havası ile Karadeniz sahillerimize kadar dayanacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yaylalara etkili kar bırakacak, sahillerde de yağmur bekliyoruz. İç ve güneyde ise normal bahar havası muhtemel.