Dr. Emin Yeğinboy

Dr. Emin Yeğinboy

yeginboy@gmail.com

Tüm Yazıları

Milyon Yapım, Umut Kuzey’in öncülüğünde tam dört yıl önce, kamplı festival kültürü yok olmaya başlamışken Zeytinli Rock Festivali’ni yeniden hayata geçirmişti.

Birbirinden başarılı üç yılı geride bırakan festival, her yıl büyüyerek ve güçlenerek Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yerli müzik festivali halini aldı.

Türk rock müziğinin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali, bir taraftan Türkiye’nin dört bir yanında yapılan yeni festivallere ilham olurken, bir taraftan da ülkemizde kamplı festival kültürünün yerleşmesi ve gelişmesini de sağlıyor.

Haberin Devamı

***

Geçen yıl 75 sanatçı ve 150 binden fazla müzikseveri ağırlayarak Türkiye müzik tarihine damga vuran Zeytinli Rock Festivali, bu yıl da yüzde 100 müzik ve eğlence sloganıyla 23-27 Ağustos 2017 günleri arasında her zamanki yerinde düzenlenecek. Rock müzik tarihimizin kraliçesi ŞEBNEM FERAH, sahnedeki muhteşem performansı ile gençlerin büyük sevgi ve ilgisini kazanan, SELDA BAĞCAN ve BOOM PAM, bu yıl kariyerlerinin 30. yılını kutlayan ve özel konukları ile performans sergileyecek olan PENTAGRAM, yakında yayınlanacak yepyeni single’ı öncesinde bu yıl ilk kez Zeytinli festivalinde olacak MABEL MATİZ, rock müziğin mihenk taşı gruplarından MAVİSAKAL, sahne performansları dillere destan TEOMAN, popüler rock müziğin son yıllarına damgasını vuran MOR VE ÖTESİ, MANGA, ATHENA ve daha nicelerini ağırlayacak Zeytinli.

Zeytinli bir kez daha ‘rock’lıyor

Festivalin Pentagram konseriyle kapanması geleneğine bu sene ara veriliyor.

Pentagram, sırasını Bulutsuzluk Özlemi’ne bırakıyor.

2 yıl önce sahne süresini aştığı için “Sözlerimi Geri Alamam” şarkısını çalamadan sahneden inmek zorunda kalan Bulutsuzluk Özlemi, bu sene sahne süresi kısıtlaması olmadan festivalin kapanışını yapacak.

Zeytinli Rock Festivali’nin bu yıl Yüzde 100 Müzik Sahnesi de çok canlı olacak. Deniz Tekin, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Neyse, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Sena Şener, Ezgi Aktan, Cihan Mürtezaoğlu, Gökcan Sanlıman gibi müzik sektöründe şimdiden kendine sağlam yer edinmiş isimlerin yanı sıra, yüzyeyüzmüzikekspres elemelerinden seçilecek onlarca grubun sahne alacağı Yüzdeyüz Müzik sahnesi izleyenlere Türkiye’de müziğin geleceği hakkında fikir verecek.

Haberin Devamı

‘Eskimeyen Dost’la yeniden buluşma

Zeki Müren’in ‘Eskimeyen Dost’ adlı uzun çaları müzik marketlerde yıllar sonra yeniden yerini aldı.

1982 yılında ilk yurtdışında uzunçalar olarak satışa sunulan ‘Eskimeyen Dost’ta sanatçının unutulmayan 8 eseri yer alıyor.

Orijinal kanal bantlarından analog olarak günümüz teknolojisinin desteğiyle oluşturulan albümde yer alan şarkılar şunlar: Sev Beni Beni, Eskimeyen Dost, Seni Nasıl Sevdim, Şimdi Uzaklardasın, Gitme Sana Muhtacım, Aşkımız Eski Bir Roman, Mihrabım Diyerek, Bu Sensiz İlk Gecem.

Zeytinli bir kez daha ‘rock’lıyor

Meraklılarına duyurulur.

80’li yıllardan Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz seslerinden yeni uzunçalarlar sırada.

O yılların assolist sınıfındaki efsane seslerden kim aklınıza gelirse uzunçalar olarak tekrar basılıyor.

Dönem artık plak dönemi, geçmişin emsalsiz bu keyfi geri döndü.