Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 700 bin kişiye sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlayacak 350 milyon TL’lik dev projesi tamamlanarak hatta ilk su verildi. Genel Müdür Erdoğan Öztürk, “Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı’nı bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık 25 kilometrelik “Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı”nı tamamlayarak hatta ilk su akışını sağladı. Proje sık sık yaşanan su kesintileri nedeniyle sorun yaşayan Gölbaşı ilçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahalleler ile birlikte 650-700 bin kişiyi sağlıklı içme suyuna kavuşturdu.

Haberin Devamı

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

Testler olumlu

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, teknik ekibi ile birlikte İmrahor bölgesinde yer alan PG1 Pompa İstasyonu ve İçme Suyu Deposu’nda incelemelerde bulundu. Burada projeye ilişkin bilgiler veren Öztürk, şunları kaydetti: “İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’mizden suyu alıp Gölbaşı ilçemize su sağlayacak Mamak-Gölbaşı ana iletim hattımızı tamamladık. Testlerimiz de son derece olumlu gidiyor. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Zaman zaman ilçe merkezinde çalışmanın verdiği zorluklarla Mamak bölgemizde özellikle belli geçişlerde zorlandık. Eymir güzergâhında da birtakım zorluklar yaşadık ama bunların hepsinin üstesinden geldik. Yaklaşık 700 bin kişiye hitap edecek bir içme suyu hattını bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Hayırlı olsun’

Öztürk sözlerini, “Bir işi tamamlamaktan ziyade o işi kazasız belasız tamamlamak daha önemli. ASKİ olarak iş süresince çalışma güvenliği ve işçi sağlığı konusunda hassasiyet gösterdik. Kimsenin burnu kanamadan tamamlanan bir proje oldu. İmalatlar başarıyla yapıldı, tüm Ankaralılara hayırlı olsun” şeklinde sürdürdü.

İlk su 9 martta

Proje kapsamında inşaat çalışmaları 28 Şubat 2021 tarihinde Mamak 398. Cadde ve Dereboyu Caddesi’nde başladı. Hattın öncelikle Mamak bölümünde yer alan kısımları tamamlanırken, ASKİ ekipleri ardından çalışmalarını İmrahor Vadisi ve Eymir Gölü güzergâhında sürdürdü. 22 Ocak 2023’te bitirilen projede, tüm testlerin tamamlanması ile ilk su 9 Mart 2023’te verildi. Böylece Mamak ve Gölbaşı ilçeleri arasındaki 24 kilometre 100 metrelik ana iletim hattı, özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintileriyle mağdur olan Gölbaşı halkını rahatlattı.

Haberin Devamı

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

Su kesintisi dönemi bitti

Yaklaşık 350 milyona mal olan proje, yaklaşık 25 kilometrelik hattın yanı sıra 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu ile 2 terfi istasyonu yapımını da içeriyor. İncek, Beytepe ve Gölbaşı’nın tamamını besleyen hatta zaman zaman arızalar meydana gelebiliyordu. Mamak-Gölbaşı Arası içme Suyu Hattı’nın devreye alınmasıyla artık Gölbaşı’nda su kesintisi yapılmasına gerek kalmayacak.

Tecrübelerini ekibiyle paylaştı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı 1. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Depremin ilk gününden bu yana İçişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle önce Osmaniye’de, şu anda da Malatya’da koordinatörlük görevini yürüten Başkan Yücel Yılmaz, deprem bölgesinde edindiği deneyim, bilgi ve tecrübelerini meclis üyelerine aktardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başta Balıkesir Valiliği olmak üzere, AFAD, Kızılay ve ilçe belediyeleri ile birlikte bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yücel Yılmaz, bölge halkının Balıkesirlilere yardımlarından dolayı minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

‘Çalışma başlattık’

2020 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki binlerce insan gücünün, araç-gereç ve tesisatın aynı anda, bir merkezden yönetilebilmesine olanak veren ayrıca ildeki tüm kurumlarla koordineli çalışan Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’ni (BAKOM) kurarak depreme hazırlıkta en önemli adımlardan birini attıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, herhangi bir afetle karşı karşıya kalındığında hazır bir şehir oluşturmak için çalışmaları başlattıklarını söyledi.

‘Hazırlıklı olmalıyız’

Olası bir deprem anında kullanılması için 30 dorse siparişi vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, bunlardan 10’unu yemekhane, 10’unu duş ve WC, kalan 10’unu fırına dönüştüreceklerini belirtti. Alınan bu dorseleri faal olarak kullanacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Deprem gibi bir afet durumunda hazır bekleyecekler. Her yıl tatbikatlar yapacağız, deprem olduğunda sahada kaç dakikada nereye ulaşabiliyoruz, malzemeler tam mı diye. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Şehrimizin tüm belediyeleri bu konuda çok hassas davranıyor, her biri üzerine düşeni yapacak. Yeni yapılan bina stoklarımıza güveniyoruz. Eski binaların yerine; yaşanabilir, şehrin dinamiklerini bozmayan binalar yapmak lazım. Bununla ilgili projelerimiz var. Afet eğitimi sistemi kurup, belediye personellerine afet eğitimi vereceğiz. Şu anda yapı stokumuzu gözden geçiriyoruz. Yapı stokumuzun tamamını kontrol edecek bir sistem kurduk, tespitleri yapıyoruz. Tüm ilçe belediyelerimiz, mükemmel bir organizasyonla destek oldu. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Balıkesir varlığıyla güven verdi. Gururla söyleyebilirim; Balıkesir’in olmadığı tek yer yok” diye konuştu.

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

‘Devletimiz yaraları hızla sarıyor’

Bölgedeki çalışmaların devlet eliyle ivedilikle yürütülmeye devam ettiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yüzyılın afetinde büyük yıkıma neden olan deprem bölgesinde iki gün boyunca Antakya, İskenderun, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızı ziyaret ettik, hem başsağlığı diledik hem de yaşadıkları afet nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gittiğimiz her bölgede Alanyalıların kadirşinaslığından ve bölgeye ilk gelen ekiplerin başında Alanya’nın olduğunu dinledik. ” diye konuştu.

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

‘Güçlü zeminde konut üreteceğiz’

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Dernekkırı Afet Yönetimi Eğitim Merkezi projesinin yapımına başladı. Başkan Ekrem Yüce, son dönemde kentsel dönüşüm, yatay mimari (Konut A.Ş) ve afet yönetiminde tarihi adımlar attıklarını ve depreme hazır bir Sakarya’yı inşa ettiklerini söyledi. Yüce, “Kentsel dönüşüm ve yatay mimari için adımı attık, güçlü zeminde konut üretip uygun şartlarda sunacağız” dedi.

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

Sağlık çalışanlarına malzeme desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından bölgede canla başla mücadele eden doktor ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Doktor ve sağlık çalışanlarına ziyarette bulunan Büyükşehir ekipleri, sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının kesinlikle unutulamayacağını ilettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetimi Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, amaçlarının depremzede yurttaşlar için gece-gündüz demeden koşturan sağlık çalışanlarına, bir nebze de olsa moral verebilmek olduğunu söyledi.

700 bin kişiye kaliteli içme suyu

Zabıta’dan ramazan denetimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı ekipler denetim için sabah saatlerinde Hal Pazarına gitti. Hal Müdürlüğü’nün de yer aldığı denetimde ekipler komisyoncuları tek tek inceledi. Denetimlerde ürünlerin alış ve satış faturaları ve irsaliyeleri kontrol edildi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluk görülmedi. Halk sağlığını ön planda tutan ve fahiş fiyatlara karşı tedbirlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri paydaş kuruluşlarla birlikte kent genelinde denetimlere devam ediyor.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...