Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Küçükkuyu beldesinde vatandaşlar alt geçitlerin atıl vaziyette olmasından ve yetkililerin duruma el atmamasından şikâyetçi.

Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Mıhlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alt geçitlerle ilgili olarak sorun yaşıyoruz. Alt geçitlerimiz, özellikle Küçükkuyu merkeze en yakın olanı herhangi bir vatandaşın kullanabileceği nitelikte değil. Merdivenleri çok dik, engelli giriş çıkış rampası yok, zeminden su alıyor, her zaman çamur içinde kalıyor. Ayrıca, yağmur yağdığında alt geçitler insan boyu seviyesinde suyla dolabiliyor. Her şeyden önce, alt geçitlerde aydınlatma bile yok. Alt geçitten gündüz vaktinde bile geçmek isteseniz geçemezsiniz. Hiçbir işe yaramadan yer işgal eden, pislik yuvasına dönen, insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bu alt geçitler hakkında ilgili makamlara sürekli dilekçeler verdik, Cimer’e kadar şikâyette bulunduk ancak herhangi sonuç elde edemedik. Yetkililer şikâyet neticesinde gelip fotoğraf çekiyorlar ve gidiyorlar. Çoğu kez onu bile yapmadılar. Bu sorunumuzu dile getirerek ilgili makamların konuyu ciddiye almalarına vesile olursanız Küçükkuyu halkı olarak size müteşekkir kalırız” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Alt geçitle ilgili olarak yaptığımız araştırmalardan sonra sorumluluğun Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu öğrendik. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri bu fotoğraflardan sonra nasıl bir açıklama yapacak ve bu şikâyetle ilgili nasıl bir çözüm üretecek, bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Alt geçit mi korku tüneli mi

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500'er TL hibe desteği veren Denizli Büyükşehir Belediyesi tüm esnaf ve ticari işletmelerin içme suyu ve atık su ücretlerinde de yüzde 90 oranında indirime gitti.

Alt geçit mi korku tüneli mi

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren esnafın yanında olmaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi destekleriyle esnafın yüzünü güldürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500'er TL'lik hibe desteği veriyor. Denizli'nin 19 ilçesinden gelen başvurular www.denizli.bel.tr'den yapılırken, müracaatı onaylanan esnafa 1.500'er TL'lik destek ödemeleri başladı. Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafına yapılan 1.500'er TL'lik destek, müracaatların onaylanmasının ardından banka hesaplarına aktarılıyor.

Haberin Devamı

SERALARDA ÜRETİLEN ÇİÇEKLER MANİSA’YI SÜSLÜYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi’nde bulunan serasında üretilen peyzaj bitkileri şehrin dört bir yanını süslüyor. Büyükşehir’e ait serada yetiştirilen kadife çiçeği, petunya, pervane çiçeği, vapurdumanı gibi çiçekler şehir merkezinde Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Fatih Köprülü Kavşağı ve Laleli Büyük Park gibi alanlara dikildi.

Haberin Devamı

Alt geçit mi korku tüneli mi

DİDİM YAZA HAZIR

Didim Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü yaza hazırlık çalışmaları kapsamında ilçe genelinde faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, Altınkum Yalı Caddesi ve 3. Koy sahilinde bulunan yürüyüş yolları ile banklarda bakım onarım ve tadilatlar gerçekleştirildi. Altınkum Yalı Caddesi Medusa Takı Stantlarında tamir ve bakım yapıldı. Bunların yanı sıra 422 – 423 sokaklarda yıpranan şemsiyeler yenileriyle değiştirilerek görsel güzellik sağlandı. Yaz sezonuna hazırlık çalışmaları kapsamında aktif hizmet veren, Akköy üretici pazarında güzelleştirme ve yenileme çalışmalarını sürdüren Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, pazar yerinin çatı tamiratını gerçekleştirdi. Çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Yaz sezonuna hazırlık için çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz belirlenen program çerçevesinde kentin tüm mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Alt geçit mi korku tüneli mi

EFELER’DE TEDBİRLER ARTIRILDI

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 1 Haziran itibarıyla kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte Efeler’de salgınla mücadele çalışmalarına hız verdi. Koronavirüs salgınının ülkede görüldüğü ilk günden itibaren aldığı yoğun tedbirlerle adından söz ettiren Başkan Atay, vatandaşlara “Tedbiri elden bırakmayalım” uyarısında bulunurken, kapılarını yeniden misafirlerine açan Efeler Belediyesi’ne ait işletmelerde temizlik, çevre düzenleme ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldığını kaydetti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan, yemek ve kafeterya hizmeti verilen belediye bünyesindeki işletmelerde Efeler Belediyesi tarafından kapsamlı bir çalışma yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ağaç budama ve çevre düzenleme çalışmalarını yaptığı işletmelerde, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler düzenli olarak sürdürdüğü dezenfeksiyon çalışmalarını hızlandırdı. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ise kapılarını yeniden misafirlerine açan Efeler Belediyesi Menderes Parkı,  Manolya Park ve Pınar Başı Mesire Alanı’nı pırıl pırıl yaptı.

Alt geçit mi korku tüneli mi

VİSİT İZMİR TURİSTLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, bir şehir vizyonu ortaklığıyla ortaya koydukları Visit İzmir’in mobil uygulamasını Agora Ören Yeri’nde tanıttı. İzmir Vakfı koordinasyonuyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Sun Express’in ortaklığında şehrin dijital turizm altyapısı Visit İzmir’in hayata geçirildiğini söyleyen Soyer, “Dünyada bu detayda bir şehir turizmi uygulamasına sahip çok az şehir var. Türkiye’de ise bir ilk. Bu nedenle, yapılan çalışma İzmir’in Akdeniz ve dünya genelinde farklı bir destinasyon olarak ortaya çıkmasına büyük katkı sağlayacak. Pandemi koşullarının ortadan kalktığı dönemde İzmir için hedefimiz şehrimizin nüfusu kadar, yani 4 milyon ve üzerinde yerli ve yabancı turist ağırlamak” dedi.

Alt geçit mi korku tüneli mi

İPEK BÖCEĞİ ÜRETİCİLERİNE ÜCRETSİZ DUT YAPRAĞI

Muğla’nın 13 ilçesinde, ilçenin önceliklerine göre yatırım ve hizmetlerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ziyaretleri sırasında, MBB tarafından Seydikemer Çobanlar Mahallesinde ipek böceği üretimi yapan çiftçilere destek sağlamak amacıyla kurulan dut bahçesindeki yaprak hasadına katılan Gürün, ipek böceği üreticileriyle bir araya geldi. Burada üreticilere ipek böceğinin en önemli besin kaynağı olan dut yaprağı ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtımda konuşan Çabanlar Mahalle Muhtarı Turgay Keskin, “Bu hizmeti babası oğluna yapmaz. Osman Başkanımız bize yaptı, Allah razı olsun” dedi.

Alt geçit mi korku tüneli mi

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

BAŞKAN YAVAŞ’TAN JET ÇÖZÜM

Ankara’nın Altındağ ilçesi, Baraj Mahallesi, Cevher Sokak’ta TOKİ konutlarında yaşamakta olan okurlarımız, evlerinin önünde park yerlerinin olduğu alanda belediye kaldırımı yükseltince arabalarını park edemediklerinden şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 28 Mayıs 2021 Cuma günkü nüshasında “Otopark bilmecesi!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizi görür görmez duruma el atan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri alanda gerekli çalışmayı yaptı. Sorunları hızlıca çözülen TOKİ konutları sakinleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti.  Biz de duruma hızlıca el atan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederiz.

Alt geçit mi korku tüneli mi

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi, Yağlıdere köyünde yaşamakta olan okurlarımızdan Ceyda Koçtaş, 150 haneli köylerinin yolların yapılmasını ve köye çöp konteynerlerinin koyulmasını istiyordu. Biz de gazetemizin 04 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Yıllardır yol bekliyorlar!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine Sivas İl Özel İdare’den yanıt geldi.“Sivas-Tokat bağlantı güzergâhında olan Yağlıdere-Yukarı Ekecik yolu 11 kilometre olup, köy yolu asfalttır. Köy içerisinde kullanılmak üzere, 1000 metre kare kilitli parke taşı verilmiştir. Yağlıdere’de kanalizasyon alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilave kilitli parke taşı verilebilecektir. Diğer yandan; Yıldızeli ilçemizde çöp konteynerları daha önce belde olan köylerimizde mevcut olup, diğer köylerimize bu hizmetin kazandırılması için çalışmalar yürütülmektedir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...