Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bereketli topraklarında her türlü bitkisel ürünün yetiştiği, verimli ovalarında hayvancılığın en iyi şekilde yapıldığı Bigadiç’i kalkındırmak için desteğini sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesiyle koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı nitelikli yatırımlar sayesinde şehirde büyük bir hareketlilik başladı. Yatırımlar hem ekonomik hem de sosyal hayata can suyu oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 7’den 70’e herkes için erişilebilir, ortak ve nitelikli yaşam alanlarını kente kazandırmaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile bir programda karşılaşınca hemen kente kattığı yatırımlarla ilgili kısa bir sohbet geçekleştirdik. Gelelim başkanın söylediklerine…

Haberin Devamı

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Üretici kazanacak

Başkan Yücel, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, verimli ovalarında yetişen mahsulleri, geniş meralarında otlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etinin lezzetiyle ülke çapında ünlenen Bigadiç ilçesini her yönden kalkındıracak ve marka haline getirecek çalışmalara devam ediyoruz. Bir yandan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin daha çok kazanç elde etmeleri amacıyla, fide, yem, süt otu tohumu, damızlık koç, boz ırklarda verim artıran probiyotik, arıcılık faaliyetlerinde teşvik, sera naylonu, meyve fidanı, zeytin toplama kasası ve örtüsü ile süt soğutma tankı dağıtıyoruz; diğer yandan da mera alanlarını temizleyerek özellikle küçükbaş hayvancılık için en verimli hale getiriyoruz. Bigadiç’te yol yapım, kavşak düzenleme, yeni nesil durak montajı, su, kanalizasyon ve ilaçlama gibi hizmetlerine de devam eden Büyükşehir Belediyemiz, ihtiyaç duyulan noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Coğrafi işaretli Balıkesir Kuzusu üretimi için verimli meralarıyla oldukça uygun olan Bigadiç’e 2024 yılı içerisinde Balıkesir Kuzusu Üretim Tesisi kurmayı planlıyoruz.

Kuzu eti üretimi

Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri” kuran Büyükşehir Belediyesi, ayrıca üreticilere damızlık hayvan desteğinde bulunuyor’ dedi.

Haberin Devamı

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Destekler sürüyor

Küçükbaş hayvan varlığının yoğun olduğu İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Dursunbey ve Sındırgı’da belirlenen pilot bölgelerdeki 50 yetiştiriciye; 10 koyun 1 koç olmak üzere toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunuyor. 5 ilçede başlayan projenin hayvancılığın yoğun yapıldığı diğer ilçelerde de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Sokakları Başkan Uysal süpürdü

Antalya Muratpaşa Belediyesi, altı yıl önce belediye meclisinin de aldığı kararla 1 Ağustos’u Dünya Empati Günü olarak kutlamaya başladı. 1 Ağustos Dünya Empati Günü, farklı olana karşı toleransın kalmadığı, şiddetin, fanatizmin, aşırı akımların yaygınlaştığı bir dünyada ‘bir arada yaşamaya’ dair bir çağrı olarak ortaya çıkarken, Başkan Uysal bu yıl üniformayı giydi, eline süpürge ve faraşı alıp, sokakları süpürdü. Günün ilk saatlerinde Çubuk Beli türküsünü söyleyerek çalışmaya başlayan Başkan Uysal, sosyal medya hesaplarından da bir video yayınladı. Uysal, videoda şunları söyledi: “Altı yıl önce Muratpaşa Belediye Meclisi’mizde bir karar aldık. Her yıl 1 Ağustos’ta empati günü kutlayalım. Birbirimizin yerine kendimizi koyalım. Herkes herkesi anlasın. Bugün yine 1 Ağustos’tayız. Ben de sokaklarımızı süpüren kimse evinden çıkmamışken, şehri bize hazırlayan kardeşlerimin yerine kendimi koydum. Nüfusumuzun iki katına çıktığı yaz aylarında, yüksek sıcaklar altında çok zor bir iş. Yere çöp bırakan komşularımızı uyaralım. Yer altı konteynerlerimizde kapağı açmaya üşenip yan tarafa çöp bırakan komşularımızı uyaralım. Bilelim ki her çöpü temizleyen bir insan evladı. Alın teri döken bir işçi kardeşimiz var. 1 Ağustos Dünya Empati Günü kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Üst geçit açıldı

Ankara’da yaşamakta olan okurlarımız, Havaalanı Protokol Yolu üzerinde bulunan Aydınlıkevler Anadolu Lisesi yaya üst geçidi yaklaşık iki buçuk aydır kapalı olmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 31.7.2023 pazartesi günkü nüshasında “Kaç ay daha kapalı kalacak!” başlıklı haberimizle konuyu gündeme taşımıştık. Haberimizden sonra belediye harekete geçerek şikâyet edilen üst geçit çalışmasını bir gün içerinde bitirerek vatandaşın kullanımına açtı.

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

15 gün boyunca edebiyata doyacak

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, Kuşadası Belediyesi tarafından Eylül Fuarcılık’ın katkılarıyla düzenlenen kitap fuarına ev sahipliği yapmaya başladı. Edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gösterilen ve 15 Ağustos’a kadar sürecek olan Kuşadası Kitap Fuarı’nın ilk gününde yazarlar Ali Lidar, Fikret Eroğlu, Sabriye Nişancı, Cem Şahin, Nuray Özbek ve Halis Koç okurlarıyla buluştu. Atatürk Meydanı’nda 15 gün boyunca sürecek olan fuarı, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan da ziyaret ederek yazarlarla sohbet etti. Toplam 55 yazarın katıldığı Kuşadası Kitap Fuarı’nda yaklaşık 100 yayınevi yer alıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentte kültür ve sanat faaliyetlerine çok büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz Kuşadası’nın doğası ve lokasyonuyla olduğu kadar aynı zamanda kültür ve sanata vermiş olduğu değerle de anılmasını istiyoruz. Bu nedenle festival ve fuarlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kuşadası’nda birbirinden önemli yazarlarımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Hem yarıştılar hem öğrendiler

Bursa’nın daha yaşanabilir şehir olması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklere de ara vermeden devam ediyor. Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde arkeoloji bilincinin oluşturulması ve uygulamalı saha çalışmalarının yapılması amacıyla kurulan Arkeoloji Kulübü ile bugüne kadar hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik eğitim çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi şimdi de Türkiye ve dünyada bir ilk olan Arkeoloji Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı. Altıparmak’taki Bursa Millet Bahçesi’nde hafta sonu yapılan Arkeoloji Olimpiyatlarına arkeoloji meraklılara büyük ilgi gösterdi. Türkiye’nin sahip olduğu kültür varlıklarını yakından öğrenen 10-15 yaş arası çocuklar, tarihi çağların kronolojisini anlatan atölyeler ve etkinliklerle çağlar öncesine yolculuk yaptı. Çocuklara yönelik eğlenceli atölye çalışmalarının yanında Kuklamanya sahne gösterisi ve açık hava sinema gösterimi de ilgiyle takip edildi.

Bigadiç’i kuzular kalkındıracak

Pedallayan Kadınlar

Eskişehir, Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün “Pedallayan Kadınlar” projesi kadın vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Zincir Kıran Kadınlar Derneği iş birliğiyle başlatılan projeyle, katılımcı kadınlar hava şartlarına bağlı olarak açık ve kapalı alanlarda bisiklet kullanmayı önce teorik, ardından da pratik olarak öğrendi. Eğitimlerde katılımcı kadınlara gönüllü bisiklet eğitmenleri eşlik ederken, kask, dizlik gibi koruyucu ekipmanlar da kullanıldı. Bol bol pratik yaparak bisiklet kullanmayı öğrenen 120 kadın, projeden memnun kaldıklarını belirterek, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür etti.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...