Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Marmara Denizi’ni kaplayan müsilajla amansız mücadele sürerken Ege’de deniz salyası tehlikesi kapıda. Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesindeki altı fabrikanın atıklarının arıtılmadan Ege’ye akıtılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Ölüm saçan fabrikaları kapatın” çağrısı yaptı.

Marmara Denizi’ni vuran müsilaj (deniz salyası) Çanakkale sahillerinde de etkili olmaya başladı.  Lapseki ve Bozcaada’da görülen müsilaj Ege Denizi için de tehlike çanlarının çalmasına yol açarken Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki altı zeytinyağı fabrikasının atık sularını arıtmadan dereye akıtması infiale yol açtı.

Haberin Devamı

BU FABRİKALAR MÜSİLAJ YAPAR

‘Kapatın gitsin’

Altı fabrikanın atıklarının önce dereye oradan da mavi bayraklı denize aktığını belirten vatandaşlar “Müsilaj yüzünden Marmara Denizi ölüyor. Şimdi de Ege Denizi müsilaj tehlikesiyle karşı karşıya. Bu fabrikalar kapatılsın. Yetkililer neyi bekliyor?” dedi.

Küçükkuyu’da tehlike

Fabrika atıklarının kirliliğe yol açtığını belirten vatandaşlar, önlem alınmazsa Küçükkuyu sahillerinde de müsilajın görülebileceğini belirterek, harekete geçmeyen yetkililere tepki gösterdi:

“Kirlilik yüzünden mavi bayraklı plajlardan denize giremiyoruz. Ege Denizi’nin kirlenmesine sebep olan fabrikalara bir yaptırım yapılmazsa çok kısa süre içerisinde Marmara’da yaşanan kirliliğin tüm Ege’yi de sarmasından korkuyoruz. Önce derelere, oradan da denize akan atıklar yüzünden hem kötü koku yayılıyor, sinek oluyor, hem de insan sağlığı ve deniz canlılarının hayatı tehlikeye giriyor. Zeytinyağı atıkları yüzünden deniz yüzeyinde siyah tabakalar oluşmaya başladı. Bu yapılan tam bir doğa katliamı.”

Küçükkuyu’da yaşamakta olan vatandaşların feryadından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin konuyla ilgili olarak bizleri aydınlatmasını bekliyoruz.

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

Asfalt trimer çalışması yapıldı

Ankara’nın Mamak ilçesi, General Zeki Doğan Mahallesi 504. Sokak’ta yaşamakta olan bir okurumuz,  sokaktaki asfaltın eski olmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Yıllardır asfalt bekliyorlar!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine belediyeden açıklama geldi. “General Zeki Doğan Mahallesi, 504 Sokak çok dik olması ve kış aylarında vatandaşların çıkış ve işlerde zorluk çekmesi sebebiyle muhtar talebi üzere trimer çalışması yapılmıştır.” Haberimizden sonra hızlıca bilgilendirme yapan Mamak Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

BU FABRİKALAR MÜSİLAJ YAPAR

Teşekkürler Başkan Odabaşı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinden iki tane şikâyet almıştık. İlki Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi’nde yolda altyapı çalışmasından sonra asfalt yapılmaması; ikincisi ise Nadirağa Sokak’ta yolun ortasında çökmeler oluşmasıydı. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Arabalarımız zarar görüyor” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine açıklama yapan Kadıköy Belediyesi, “Kadıköy, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi’nde kanal çökmesi olduğu için, kazı çalışması yapılmış olup kanala ilişkin gerekli tamiratlar yapılmıştır. Zeminin asfaltlaması için beklenen süre 13 Haziran olup, bu tarihte asfalt kaplama çalışması tamamlanmıştır. Nadirağa Sokak’ta İSKİ’nin eski kanalı iyileştirme çalışması yaptığı alanda zeminde oturma meydana geldiğinden, İSKİ ile birlikte tamirat yapılması konusunda iletişime geçilmiştir.” Okurlarımızın sorunlarına hızlıca dönüş yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve ekibine teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

BU FABRİKALAR MÜSİLAJ YAPAR

Çalışmalar bitince asfalta başlanacak

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi, Toros Mahallesi,  824 Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, altyapı çalışmasından sonra asfalt yapılmadığı için evlerinin içinin tozla dolmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Kapı pencere açamıyoruz!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine açıklama yapan Konyaaltı Belediyesi, “Öncelikle Milliyet gazetesi aracılığıyla vatandaşlarımızın soru ve sorunlarını kamuoyuyla paylaştığınız için teşekkür ederiz. Gazetenizde çıkan ‘Kapı pencere açamıyoruz’ başlığı altında Toros Mahallesi’nde, 824 Sokak’ta devam eden çalışmalar nedeniyle bazı vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığına yönelik eleştirisine yer vermişsiniz. Sizin aracılığınızla kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. Son günlerde Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) altyapı çalışmalarını sürdürürken, telekom şirketleri de ilçemizde fiber çalışmalarını sürdürüyor. Toros Mahallesi’nin yanı sıra çalışmalar Uncalı ve Molla Yusuf mahallelerinde de devam ediyor. İki kurumumuzun çalışmalarını tamamladığı sokak ve caddelerde zaman kaybetmeden yollarımızı eskisinden daha konforlu hale getiriyoruz. Belirtilen sokakta da çalışmalar tamamlandığında sokağımızın asfaltlamasını gerçekleştireceğiz. Diğer kurumlarla iş birliği neticesinde ilçemizi güzelleştirmeye,  sorunlara kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Saygılarımızla.”

Belediyeden jet çözüm!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi, Yenidoğan Mahallesi, Özkan Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımızdan Nurbey Kartal, sokağa bir tane çöp konteyneri konulmasını istemişti. Biz de gazetemizin 14 Haziran 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Mahalleli çöp konteyneri istiyor!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine sabah erkenden şikâyet gelen noktaya belediye ekipleri bir adet çöp konteyneri koydu. Hassasiyetinden dolayı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ekiplerine teşekkür ederiz.

BU FABRİKALAR MÜSİLAJ YAPAR

Çanakkale Belediyesi’nden açıklama geldi!

Çanakkale’de yaşamakta olan okurlarımız, yeni yapılan belediye binasının yanındaki yolun beş yıla yakın bir süredir kapalı olmasına ve hafta içi yaya trafiğinin yoğun olduğu saatlerde yaya geçitlerinin çizgilerinin boyanmasına tepki göstermişti. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Belediye yol kapamaz, açar” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine Çanakkale Belediyesi’nden açıklama geldi: “Bilindiği üzere, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi İnşaatı kentimizin ana arter niteliğinde olan Atatürk ve Demircioğlu caddeleri kesişiminde, yaya ve trafik yoğunluğunun bulunduğu mahalde yer almaktadır. Hızla yapım süreci devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Bina İnşaatı bu zaruri ve teknik gerekçelere dayanarak  İl Trafik Komisyon Kararı ile  Hüseyin Avni Baksi Sokak araç trafiğine kapatılmış olup,  yaya trafiğine açık tutulmuştur.”

Sorumluluk Karayolları Genel Müdürlüğü’nde!

Kocaeli’nde yaşamakta olan okurlarımızdan Cem Sağlık, Körfez Mahallesi, D-100 Ankara Yolu Caddesi, Özüer AVM önünden Toyota Kaya Plaza'ya kadar olan 100-200 metrelik yol üzerinde her yağmurda su birikmesinden ve giderlerde biriken yağmur suyunun vatandaşların üzerine sıçramasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 14 Haziran 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Vatandaşlar kaldırımda yürümekte zorlanıyor” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. “Söz konusu yer Karayolları sorumluluk alanındadır.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...