Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ataşehir Belediyesi, Pera Müzesi iş birliğiyle çocuklar için “Çevrimiçi Müze Turu ve Atölye Programı”na başlıyor. Karantina döneminde çocukların evde kaliteli zaman geçirmesini sağlamak, görsel hafızalarını kullanarak farkındalıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen atölyelerin ilki 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Program sayesinde 7-12 yaş arası tüm çocuklar Pera Müzesi’ni hem çevrimiçi dijital ortamda rehber eşliğinde gezme imkânına sahip olacak hem de atölye programına katılarak kendi eserlerini de üretebilecek.

Haberin Devamı

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

26 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak ilk atölye programında, çocuklar  Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisini ve Osman Hamdi Bey Bölümü’nü çevrimiçi ortamda rehberli tur ile gezecekler. Sonrasında ise Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”nden ilhamla temel çizim yönergeleri eşliğinde “Kaplumbağa Çizimi ve Fincan Tasarımı” atölyesine katılacaklar. İkinci atölyede ise 9 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de “Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür” sergisi çevrimiçi turla gezilecek. Turdan sonra ise “Kolaj: Doğadan Motifler” isimli atölyeyle çocuklar eğitmenlerle buluşacak. Çocuklar gökyüzüne ve yeryüzüne baktıklarında gördükleri denizdeki dalgalar, güneşin ışıltısı, ağaç dalları, çiçek yaprakları gibi doğal unsurları, minyatür eserlerde gördükleri motiflerinden ilham alarak çizecek ve çeşitli malzemelerle derleyerek kolaj çalışması yapacaklar. Üçüncü atölye 16 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de “Minyatürden Geleceğin Hayali Atölyesi” başlığıyla gerçekleşecek. “Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür” sergisiyle bağlantılı olan atölyede çocuklara “Geçmişten gelecek nasıl görünürdü?” sorusu sorularak düşünmeleri sağlanacak. Eğitmen eşliğinde öncelikle geçmişten günümüze uzanan gelenekler hakkında konuşulacak. Ardından da sanatçı Halil Altındere’nin geleneksel biçimlerin içine güncel unsurlar ekleyen eserlerinden ilham alan çocuklar, günümüzden yüz yıl sonrasında iletişim ve ulaşım araçları ile teknolojik aletlerde nasıl gelişmeler olabileceği üzerine düşünüp hayallerini resmedecek.

Haberin Devamı

Atölyeler internet üzerinden Zoom programından çevrimiçi olarak yapılacak olup, ders süresi 45 dakika ve kontenjan 60 kişiYle sınırlı olacak. Zoom oturum linkleri atölyeden bir gün önce oluşturularak, telefon numaralarına SMS ile iletilecek.

İLERİ TEKNOLOJİ KANALİZASYON SİSTEMİ!

İzmir Konak, Ballıkuyu Mahallesi’nde 5291 ve 1052 Sokak’ta yaşayan okurlarımız, “Belediyenin yaptığı İleri Teknoloji Kanalizasyon Sistemi’nden şikâyetçiyiz. Kış geldi bu yaptıkları geçici çözüm çok tehlikeli; kapak açık, bir an önce buranın düzeltilmesini istiyoruz” dedi. Bu çözümü bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yetkililerinin mutlaka bir açıklaması vardır. Bakalım yetkililerden nasıl bir açıklama gelecek?

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

KARANTİNADAKİ VATANDAŞA PSİKOLOJİK DESTEK

Koronavirüs pandemisinin ilk günlerinde hizmet vermeye başlayan Atakum Belediyesi Psikolojik Dayanışma Platformu, karantinadaki yurttaşlar ve salgın nedeniyle yakınlarını kaybedenlere psikolojik destek sağlıyor. Yurttaşlar, telefonla ulaşabildikleri uzmanlara sorunlarını anlatarak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyor. Dünya genelinde bir milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren acil eylem planını devreye alarak sahaya inen Atakum Belediyesi’nin pandemi başlangıcında kurduğu ve binlerce yurttaşın faydalandığı Psikolojik Dayanışma Platformu, vaka sayılarının arttığı Samsun’da yeniden faaliyete geçti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin dayanışma çağrısının ardından kurulan Psikolojik Dayanışma Platformu, koronavirüse yakalanan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle ev karantinasında kalan Atakumluların yanı sıra uzaktan eğitim alan öğrenciler ve velilere telefon aracılığıyla destek verecek. Psikolog Özge Kaplan, zorunlu karantina sürecinin psikolojik etkileri ve koronavirüs nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin yas dönemindeki mücadelesinde yanlarında olacak. Psikolojik Danışman Dilara Koç ise uzaktan eğitime evlerinde devam eden öğrencilerin yaşadığı problemler ile velilerin süreci yönetebilmeleri için soruları yanıtlayacak.

Haberin Devamı

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

‘HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN’

Yemyeşil bir Beylikdüzü hayalini gerçek kılmak adına yoğun mesai harcayan Beylikdüzü Belediyesi,  ilçeye 2 yeni park daha kazandırdı. “Yeni nesil konsept park” olarak adlandırılan alanlar çocukların çeşitli aktivitelerde bulunabilecekleri birbirinden farklı fonksiyonel özelliklere sahip. Beylikdüzü’nün yeşiline yeşil katmaya pandemi sürecinde de devam ettiklerini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “Her şey cıvıl cıvıl, neşe dolu çocuklarımız için. Yeni nesil konsept parklarla Beylikdüzü’nde parklar artık çok daha güzel” dedi.

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

BELEDİYE KAZDIĞI ÇUKURA DÜŞTÜ!

Edirne’nin kanayan yarası haline gelen yollarda çile bir türlü bitmiyor. Edirne’de her yağmur yağdığında araçlarının yolda çamura saplanmasından şikâyet eden okurlarımızın bu durumunu 12 Ekim 2020 tarihinde ‘Korkulu rüyalar görmekten bıktık’  başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra belediye durumla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda vatandaşların şikâyet ettiği çukura bu sefer belediyenin temizlik aracı düştü. Bu yaşanan durum bize “Kendi kazdığı kuyuya düşmek” deyimini hatırlattı. Bakalım bu durumdan sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sessizliğini bozacak mı?

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

KALDIRIMA PARK ETMEK SERBEST Mİ?

Kağıthane’de yaşamakta olan bir okurumuz, “Vatandaşın verdiği yetkiyi kaldırıma aracını park ederek hak ettiğini gösteren belediye meclis üyesi, biz vatandaşların, engelli kişilerin hakkını gasp ederse, bu durumu gören başka kişiler de aynı uygulamayı ‘Madem bu araç durabiliyorsa, benimki de burada durur’ diyerek kendilerine hak görebilir. Bu araç gerçekten Kağıthane Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Çetinkaya’ya ait ise aracının önüne koyduğu tanıtım kartıyla kendine hak gördüğü kaldırıma park etmesi hem de engelli yolunun tam üzerine aracını bırakması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.  Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e soruyoruz: Belediyenize ait bu aracı kullanan kişinin bu hareketi normal mi? Kağıthane’de meclis üyelerine kaldırıma park etmek serbest mi? Böyle bir hakları var mı?

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

‘ASFALTLA KAPATILSIN’

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi, Haydar Bey Mahallesi 91005 Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, “Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon borusu patlamasına hızlıca müdahale etti ancak müdahale ettiği yere sadece kum dökerek kapattı gitti. Her yağmur yağışında oluşan çukurlar büyüyor ve geçen araçlara zarar vermeye başlıyor. Bir an önce bu çukurların asfaltla kapatılmasını istiyoruz” dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör vatandaşın bu isteğini yerine getirecek mi, bekleyip göreceğiz.

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

ŞİŞLİ BELEDİYESİ TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATTI!

10 Aralık tarihinde yerel yönetimler sayfamızda yer alan “Çöp değil, tıbbi atık!” başlıklı Haberimizden sonra belediyeden yanıt geldi: “25.01.2017 Resmî Gazete Sayısı: 29959 kararı ile Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği sekizinci maddesine göre; Belediyelerin yükümlülükleri;

MADDE 8 – (1) Büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde belediyeler;

a) Tıbbi atık yönetim planını hazırlamak, il müdürlüğüne sunmak, uygulamak ve halkın bilgilenmesini sağlamakla,

b) Tıbbi atıkları tıbbi atık geçici depolarından/konteynerlerinden alarak tıbbi atık işleme tesisine taşımak/taşıttırmakla yükümlüdürler.

Temizlik işleri Müdürlüğümüz ve Çevre Koruma Müdürlüğümüz yetkileri çerçevesinde Şişlili komşularımıza hizmet etmeyi sürdürmektedir. Konu ile ilgili Büyükşehir yetkilileri ile iletişime geçilmiş olup, Şişli’de bu ve benzeri çevre ve temizlik faaliyetlerinin yakinen takipçisi olduğumuz ve olacağımızı da belirtmek isteriz”’ diyerek topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne attı. Bakalım konu hakkında Büyükşehir belediyesinden nasıl bir yanıt gelecek?

ÇEVRİMİÇİ MÜZE TURU BAŞLIYOR

AĞAÇ DİKİMİ İÇİN UYGUN ZAMAN BEKLENİYOR

10 Aralık tarihinde Yerel Yönetimler sayfamızda yer alan, “Vatandaşın bir isteği var!” başlıklı haberimizden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt geldi: “Söz konusu Ziaurrahman Caddesi yan bantlarda ağaç dikimi ile ilgili iş emrimiz yüklenici firmaya E.17810 sayılı ve 24.02.2020 tarihli yazımız ile verilmiştir. Ancak içerisinde bulunduğumuz mevsim şartları itibariyle ağaç dikimi için uygun zamanda olmamamız nedeniyle ertelenmiştir. Mevsim şartları uygun olduğunda söz konusu ağaçların dikimi ivedilikle yapılacaktır.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...