Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Unutmayalım ki yerel yönetimler, en az hükümet kadar önemli kurumlardır. Siz değerli okurlarımız için yıllardır Milliyet gazetesinde haftada iki gün düzenli olarak hazırladığım ‘Yerel Yönetimler’ sayfası yeni formatıyla bugünden itibaren her pazartesi ve Perşembe, siz değerli okurlarımızla buluşmaya devam edecek. Her zamanki gibi sizin sesiniz olmayı sürdüreceğim. Gelelim bu hafta şehirlerde dikkatimi çeken haberlere…

İlk durakları belediyeler oluyor

Şehir gül kokacak

Isparta Uluslararası Gül Festivali, 31 Mayıs-2 Haziran’da gerçekleştirilecek. Festival kapsamında gül bahçelerinde hasat yapılacak, yarışmalar, etkinlikler ve konserler izlenebilecek. Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından da çeşitli etkinlik ve konserler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Mavi bayraklı 49 plaj

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2024 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Mavi Bayraklı plaj sayısı ile dünya sıralamasında 567 plajla 3’üncü sıradaki yerini koruyan Türkiye’de, Balıkesir 4’üncü sırada yer alıyor. 1 Haziran’da başlayacak sezon öncesinde açıklanan TÜRÇEV verilerine göre; Balıkesir’in Mavi Bayraklı Plaj sayısı 49’a çıkarken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ninki de 22’ye yükseldi.

Üç oyunla Kıbrıs’ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları; “Cadı Kazanı”, “Uçurtmanın Kuyruğu” ve “Çöpsüz Dünya” adlı oyunlarını, 20’nci Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında, Lefkoşa seyircisiyle buluşturuyor. İlk oyun yarın Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Dört yol ağzındaki İSPARK’a girilemiyor

Bu hafta en çok şikâyeti Eyüp’teki İSPARK’tan aldım. Şikâyetlerden sonra bir de ben deneyimleyim diyerek bizzat gidip baktım. Eyüp İskelesi’nin hemen yanında 4 yol ağzında bulunan İSPARK, gerçekten çok iyi bir lokasyonda. Lakin gelin görün ki bu otopark inşa edilirken bir plan hatası yapılmış. İSPARK’a tek bir yönden, yani Eminönü’den gelenler girebiliyor. Alibeyköy yönünden ya da Eyüp merkezinden gelirseniz giriş yapamıyorsunuz. Okurlarımız İSPARK’ı ve İBB Çağrı Merkezi’ni problemlerine çözüm bulmak için aramışlar, ancak sonuç alamamışlar. Son çare olarak gazetemizi arayarak sesleri olmamızı talep ettiler. Biz de bu sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK yönetimine iletmiş olalım.

Haberin Devamı

İlk durakları belediyeler oluyor

Bitmeyen yol projesi

Bu hafta dikkatimi çeken bir şikâyet ise Ordu’nun Kabadüz ilçesi ile Çambaşı Yaylası arasında yapımına 15 yıl önce başlanan yol projesi oldu. Yıllardır süregelen gecikmeler, bölge halkını ve turizm sektörünü olumsuz etkilediğini anlatan okurumuz, “Bu durum, bölge ekonomisine ve turizm potansiyeline büyük darbe vuruyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in de buna bir an önce çözüm bulması gerekiyor. İki dönemdir başkanlık makamında bulunması, aynı zamanda AK Parti’nin kurucu üyesi ve eski bakan oluşu sebebiyle bu sorunu halletmesini istiyoruz” dedi. Okurumuzun bu talebini Başkan beye iletmiş olayım…