Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’un otopark sorununa çözüm amacıyla kurulan İSPARK’ın ‘kazıklı’ uygulamaları vatandaşın tepkisini çekiyor.

İstanbul’un kanayan yaralarından biri olan otopark problemine çözüm olması için kurulan İSPARK’ın son zamanlardaki uygulamaları şaşırtıcı bir hal aldı.

İSPARK’ın ‘kazıklama’ üzerine uygulamaya koyduğu örneklerden en sonuncusu da Sultanahmet meydanında yaşanıyor.

Vatandaş ve esnaf tepkili

İstanbul turizminin en önemli noktalarından biri olan Sultanahmet tramvay durağının yanı başındaki park alanı kazıklarla çevrilerek kafeye dönüştürüldü.

Haberin Devamı

Otopark alanının kazıklanarak kafe olarak kullanıma açılması vatandaşlar kadar çevre esnafının da tepkisini çekti. 

Hani çare olacaktı?

Kazıklı İSPARK alanının kafe olarak çalıştırılmasına izin veren uygulama çevre esnafı tarafından kabul görmedi. Görüşlerine başvurduğumuz esnafın ve vatandaşın ortak görüşü şöyle: İstanbullu yıllar boyunca değnekçilerin gazabına uğradı. İSPARK’ın hayata geçirilerek bizlerin otopark sorununa çare olacağını düşünürken, son zamanlardaki ‘kazıklı’ yenilikler kafa karıştırmaya başladı. Sultanahmet’in ortasındaki otopark alanının kazıklanarak kafeye çevrilmesi kabul edilemez.

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

Duvardan ses çıkıyor İSPARK’tan çıkmıyor!

Bir süredir vatandaşın tepki gösterdiği İSPARK’ın kazıklı uygulamalarına sayfalarımızda yer veriyoruz. Ancak bu kötü örneklerle ilgili olarak İSPARK’ın sesi bile çıkmıyor. 

24 Eylül 2020 tarihinde İSPARK’ın otopark alanlarına kazık çakarak kiraladığı alanlara dikkat çekmek için yaptığımız haberin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Durum değişmediği gibi, bu konuyla ilgili hiçbir cevap alamadık.

9 Ağustos tarihli nüshamızda yer alan “Konteyner manzaralı Boğaz” haberi konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. 16 Ağustos tarihli nüshamızdaki “Kazıklı İSPARK” başlıklı haberimiz de görmezden gelindi.

Kale Projesi düzensiz otoparka dönüştü!

Sivas’ta yaşamakta olan okurlarımızdan Yasin Ömür Araz, ”Sivas Belediyesi’nin Kale Projesi düzensiz otopark oldu. Gönderdiğim fotoğraflardaki alanda eskiden Selçuk Ortaokulu vardı. Okul yıkılıp başka bir yere yapıldı. Sivas Belediyesi bu alana Kale Projesi’ni uygulayacağını duyurdu. Ancak bu zaman zarfında boş kalan bu alan halk tarafından otopark olarak kullanılmaya başladı. Şikâyetim, buranın, Ulu Cami gibi tarihi bir yerin karşısında, böylesine düzensiz ve kalitesiz bir şekilde otopark olarak kullanılması. Bu konuya bir an önce bir çözüm bulunmasını” istiyoruz dedi. Okurumuzun bu şikâyetini Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e iletmiş olalım. Bakalım başkan Bilgin’den ne yanıt alacağız?

Haberin Devamı

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

‘Seyhan’a üç ödül birden

Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Yeşilyurt Bilgi Evi Elektromobil Takımı’nın tasarlayıp ürettiği elektrikli araç “Seyhan”, Teknofest Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda üç ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Gençlerimizin fırsat verilirse her şeyi başarabileceğini kanıtlayan ‘Elektromobil’ takımımızı yürekten kutluyorum.  En verimli elektrikli aracı üretmek üzere yola çıkan gençlerimizin, ileriki süreçte kendilerini daha da geliştirip, hem ülke ekonomisine hem de doğaya ve çevreye yararlı üretimler gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

‘Park yenilendi ama tabelası yok!’

Bayrampaşa’da yaşamakta okurlarımızdan Halis Kahraman, “Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan Ahmet Sarıoğlu Engelsiz  Yaşam Parkı yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Belediye Başkanımız Sayın Atila Aydıner’e parkı yenilediği için teşekkür ederiz. Ancak Cicozyolu Caddesi’nden parka girişi olan kapıda parkın adının yazılı olduğu bir tabela yok. Park yenilendi ama bu bir eksiklik. Bahse konu giriş kapısına parkı tanımayanlar ve adını bilmeyenler için  bir tabela konulmasını istiyoruz” dedi. Okurumuzun bu isteğini Bayrampaşa Belediye Başkanı’na iletmiş olalım.

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

Öndeş’in önemli farkındalık projesi

Yağışların yetersizliği ve bağlantılı olarak yer altı sularının azalmasıyla birlikte bu yaz etkisini iyice hissettiren ve özellikle çiftçileri olumsuz etkileyen kuraklıkla ilgili olarak Germencik Belediyesi kapsamlı bir çalışma başlattı. Uzun bir süredir araştırma ve hazırlık çalışmasının ardından Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in uygulamaya koyduğu Kuraklık Eylem Planı çerçevesinde, yaşanan kuraklıkla ilgili olarak halkı bilgilendirmek ve su tasarrufuna yöneltmek için ilçe afişlerle ve pankartlarla donatıldı, bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Görseller aracılığıyla kuraklığa dikkat çekilirken, su tasarrufunun önemine, kuraklık ve suyla ilgili istatistiki verilere, günlük hayatta basit uygulamalarla ciddi oranda su sarfiyatının nasıl düşürüleceğine, tarımsal uygulamalarda su yönetimine varıncaya kadar birçok önemli konuda hazırlanan veriler vatandaşlarla paylaşıldı.

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

Başkan Karalar: Festivali halkın ayağına götürüyoruz

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Basın Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Festival tanıtım filmi ve yarışma film jeneriklerinin gösterildiği toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ülkemizde çekilen filmlere konu, mekân ve insan kaynağıyla hem ev sahipliği yapan hem de film endüstrisinin ülkemizdeki gelişiminde tarihten günümüze söz sahibi olmuş Adana’mızın bu eşsiz envanterinin tanınmasında önemli katkıları olan Altın Koza Film Festivali’nin bu yıl 28’incisini gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Pandemi koşularında tüm gerekli önlemleri alarak ara vermeden düzenlemenin, Türk sinemasının güçlenmesi için harcadığımız çabayı sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu yıl festivali halkın ayağına götüreceğiz” dedi.

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

Alanya’da asfalt seferberliği sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da ASAT tarafından altyapı imalat ve onarımlar sırasında yapılan kazılarla bozulan yollara emisyon asfalt seriyor. Alanya’nın Mahmutseydi Mahallesi’nde 3.5 kilometre, Türkler Mahallesi’nde 2.4 kilometre ve İspatlı Mahallesi’nde 1.5 kilometre asfaltlama işi tamamlandı. Programa alınan İmamlı Yaylası’nda 4 km emisyon asfalt işi devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise Kestel Mahallesi ve Bayırkozağacı Mahallesi’nin yolları asfaltlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Büyükşehir ekipleri, toplamda yaklaşık 13 kilometre bozulan yollara emisyon asfalt serimi gerçekleştirmiş olacak.

İSPARK’tan şimdi de kazıklı kafe hizmeti

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...